Politie Groningen

Persberichten vrijdag 31 december 2004 (Oudejaarsdag)

Provincie Groningen 31-12-2004 -

Hoogezand: afvalverbrander bekeurd
De politie heeft donderdagnacht proces-verbaal opgemaakt tegen een 29-jarige inwoner van Hoogezand. De man dumpte afval op de hoek van Atlas en Sirius in zijn woonplaats en vervolgens meldden getuigen bij de politie dat hij dit ook in brand stak. Agenten troffen inderdaad een berg brandend afval aan, bestaande uit hout, papier en lappen stof. Bij een kort politieonderzoek werd identiteit van de mogelijke dader duidelijk. Hij werd thuis aangetroffen maar weigerde de politieagenten binnen te laten. Toen die uiteindelijk toch door de vriendin van de verdachte werden binnengelaten is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Hem is tevens aangezegd de rommel op te ruimen.

Winschoten: snelle automobilist onder invloed
Aan de Beertsterweg in Winschoten heeft de politie donderdagavond een 20-jarige automobilist uit Finsterwolde aangehouden. De man overschreed de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km per uur met 53 km. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarbij bleek dat de verdachte tevens onder invloed verkeerde van alcohol. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 0.97 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 4 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor te hard rijden en rijden onder invloed.

Stadskanaal: vervelende dronken man aangehouden
Een nog onbekende man is donderdagavond door de politie aangehouden in een portiek aan de Overijssellaan in Stadskanaal. De man belde bij diverse flatwoningen aan en probeerde ook bij de bewoners binnen te komen. Daarna posteerde hij zich voor een centrale hal en drukte daar voortdurend op de bellen van alle flats. Ten einde raad opende een flatbewoner de centrale deur waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten troffen de verdachte in kennelijke staat van dronkenschap aan. Hij werd meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. Hij was niet in staat zijn personalia op te geven.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagavond aan de Polarisweg in Delfzijl een 50-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. De ademanalyse aan het bureau wees 1.75 promille alcohol uit. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Ulrum: automobilist onder invloed
Aan de Schapenweg in Ulrum heeft de politie donderdagavond een 30-jarige automobilist uit Ulrum aangehouden. De man reed in zijn auto en bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau en de ademanalyse wees 1.43 promille alcohol uit. De man is na verhoor heengezonden. Hij kreeg proces-verbaal en er werd hem een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Feerwerd: auto te water; bestuurder onder invloed
Een 37-jarige automobilist uit Ezinge belandde donderdagavond met zijn auto in het water langs de Mentaweg in Feerwerd. De bestuurder wist zelf uit de auto te komen en ging naar huis. Daar werd hij door de gewaarschuwde politie aangetroffen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.8 promille werd vastgesteld. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto van de Ezinger is door een berger uit de sloot getakeld.