Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 31 december 2004

(

VRIJDAG 31 DECEMBER IS HET BUREAU COMMUNICATIE TOT ONGEVEER 15.00 UUR AANWEZIG. DE PIKETFUNCTIONARIS IS VOOR DRINGENDE ZAKEN VANAF DIE TIJD BEREIKBAAR.


Oegstgeest/Warmond Vuurwerk in beslaggenomen

In Oegstgeest en Warmond zijn gisteren, 30 december, zes jongeren naar HALT verwezen wegens het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd. Vuurwerk mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. De jongeren, in de leeftijd van 11 tot 16, staken legaal vuurwerk af aan ondermeer de Lange Voort en de Lijstweg in Oegstgeest en aan de Herengracht in Warmond.


Voorschoten Onder invloed

Een 47-jarige man uit Voorhout is vannacht, 31 december rond 00.30 uur, op de Veurseweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd aangehouden omdat hij binnen de bebouwde kom 75 kilometer per uur reed. Op het politiebureau blies de man 815 Ugl. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van tien uur.


Leiden Mishandeling

Een 18-jarige Leidenaar heeft gisterenavond, 30 december, aangifte gedaan wegens mishandeling. De 18-jarige Leidenaar stak vuurwerk af aan de Joseph Haydnlaan toen een voor hem onbekende man op hem afliep en hem in het gezicht sloeg. De verdachte, een 27-jarige man uit Leiden, is door de politie aangehouden.

Leiden Aanhoudingen na vechtpartij
De politie heeft donderdag 30 december drie Leidenaren van 32, 39 en 63 jaar aangehouden na een vechtpartij tussen hen. Omstreeks 15.00 uur was de 63-jarige Leidenaar van het trottoir gefietst door de 32-jarige. Deze schreeuwde daarbij en gaf de 63-jarige Leidenaar een duw in de rug. De vechtpartij ontstond daarna toen de 39- en 63-jarige Leidenaren verhaal gingen halen bij de 32-jarige. Tijdens de vechtpartij die vervolgens ontstond werd de 32-jarige Leidenaar gestoken. De politie heeft de drie aangehouden en een mes van de 63-jarige verdachte in beslaggenomen. De 39-jarige Leidenaar is na verhoor heengezonden. De andere verdachten worden vrijdag 31 december voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Leiden Verkeersongeval
Donderdag 30 december omstreeks 17.00 uur vond er op de Langegracht een verkeersongeval plaats. Een 29-jarige automobilist uit Leiden reed over de Langegracht en bij groen licht de kruising op met het Huigplaats. Een 59-jarige snorfietser uit Leiden reed over het fietspad van de Langegracht in de richting van de Klokpoort. Hij reed bij rood licht de kruising op waardoor er een aanrijding ontstond met de automobilist. De snorfietser werd met een botbreuk en nekletsel overgebracht naar het LUMC.


Leiden Vuurwerk in beslaggenomen

Aan het Christine Baderpad in Leiden is gisterenavond, 30 december, een 17-jarige Leidenaar aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd. Vuurwerk mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. De man kreeg een procesverbaal en het vuurwerk is in beslaggenomen.


Leiden Aanhouding inbraak

Op verdenking van inbraak in een winkel aan de Turfmarkt in Leiden, zijn vrijdag 31 december rond 03.00 uur twee mannen en een vrouw aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Wassenaar, een 26-jarige man uit Leiden en een 20-jarige vrouw uit Voorschoten. Op basis van een signalement kon het drietal in een bestelbus worden aangehouden op de Lange Kerkdam in Wassenaar. In het voertuig lagen gestolen goederen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Alphen aan den Rijn Te veel gedronken

Een 26-jarige man uit Alphen aan den Rijn reed donderdag 30 december rond 21.00 uur met te veel alcohol op over de Lupinesingel. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 585 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Bodegraven Aanhouding
De politie heeft donderdag 30 december omstreeks 20.30 uur een 12-jarige Bodegraver aangehouden op verdenking van brandstichting aan een paaltje op de kruising Eendrachtsweg/Karel Doormanstraat. Tijdens een fietssurveillance zagen agenten vier jongeren wegrennen vanuit deze richting. De agenten zijn de groep achterna gefietst en hielden even later de verdachte aan. De Bodegraver wordt vrijdag 31 december voorgeleid bij de officier van justitie.


Bergambacht Ramkraak winkel

Op vrijdag 31 december rond 5.00 uur werd een ramkraak gepleegd op een winkel aan de Hoofdstraat. De daders waren met een auto op de voorpui met rolluik ingereden. Onder medeneming van goederen gingen zij er in hun auto vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.


Gouda Weigering blaastest

Een 40-jarige man uit Gouda is gisterenavond, 30 december, aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man parkeerde zijn auto op een voetgangersoversteekplaats aan de Wijdstraat in Gouda, stapte uit de auto en liep wat wankelend weg. Politieagenten hielden de man staande en verzochte hem mee te werken aan een ademanalyse. Dit weigerde de man. Hierop is de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Ook daar weigerde de man iedere medewerking. Daarop werd het rijbewijs van de man ingenomen, kreeg hij een procesverbaal en een rijverbod van 12 uur.


Bergambacht Schade door vuurwerk

Aan de Meidoornstraat in Bergambacht is vannacht, 31 december rond 00.15 uur, een TPG brievenbus vernield door een vermoedelijk een lawinepijl (illegaal vuurwerk). Hierbij zijn minstens twee auto's beschadigd en meerdere poststukken vernietigd. De politie heeft tot nu toe één aangifte opgenomen maar verwacht dat er meer aangiften zullen volgen van beschadigde auto's of andere eigendommen.

Bergambacht Auto van de dijk
Door onbekende oorzaak is vanochtend, 31 december rond 06.30 uur, een 51-jarige vrouw uit Lekkerkerk met haar auto van de dijk aan de Lekdijk-West afgereden. De vrouw verklaarde dat zij door onbekende reden in de berm terecht was gekomen, naar beneden was gereden en over de kop was geslagen. De vrouw mankeerde gelukkig niets en kon zichzelf bevrijden.


Boskoop Vuurwerk in beslaggenomen

Aan de Goudse Rijweg in Boskoop is gisterenavond, 30 december, een 23-jarige man uit Boskoop aangehouden wegens het afsteken van (legaal) vuurwerk buiten de toegestane tijd. Vuurwerk mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. De man kreeg een procesverbaal en het vuurwerk is in beslaggenomen.


Waddinxveen Vuurwerk in beslaggenomen

Aan de Sniepweg in Waddinxveen is vanochtend, 31 december rond 07.00 uur, een 18-jarige man uit Waddinxveen aangehouden wegens het afsteken van een zogenoemde betonstrijker (illegaal vuurwerk). De man kreeg een procesverbaal en het vuurwerk is in beslaggenomen.

---- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --