Politie Zuid-Holland-Zuid

31/12 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

31-12-2004 - Persberichten district I

BEDREIGING
DORDRECHT In Rotterdam is een 42-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde op donderdag 30 december 2004 door de politie Rotterdam-Rijnmond. Uit onderzoek bleek dat de verdachte nog gesignaleerd stond voor een zaak uit Dordrecht. Op 8 januari 2004 deed een medewerker van de sociale dienst aangifte tegen de 42-jarige in verband met bedreiging.

BEROVING (vervolgbericht 30 december 2004)
DORDRECHT De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in een onderzoek naar een beroving. De tweede aanhouding gebeurde op donderdagavond 30 december 2004 bij de Weeskinderendijk in Dordrecht. Een dag hiervoor hield de politie al een 27-jarige man uit Dordrecht aan. Het onderzoek richt zich op een beroving die plaatsvond op 26 december 2004 op de Blekersdijk. Twee mannen pakten een 67-jarige man uit Breda beet en beroofden hem van geld.

RELATIEMISHANDELING
DORDRECHT Donderdag 30 december is een 33-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin uit Dordrecht op 8 december jl. De vrouw verloor hierbij een kies en liep een kneuzing aan de kaak op. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op donderdagmiddag 30 december 2004 omstreeks 16.30 uur is op de Lange Breestraat een 40 jarige man uit Papendrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De man was betrokken bij een kleine aanrijding tussen twee personenautos. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

RUIT VERNIELD
DORDRECHT- Een 42 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op donderdagavond 30 december 2004 omstreeks 18.25 uur. De man had s middags een ruit van de voordeur van een woning aan de Blekersdijk ingetrapt. De verdachte die onder invloed van drank verkeerde is ingesloten. Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij slechts tegen de ruit geleund had. Hij is in de loop van 31 december 2004 met een dagvaarding heengezonden.

ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 20 jarige man uit Den Haag is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op donderdagavond 30 december 2004 omstreeks 20.40 uur op het Bagijnhof. De man reed in een personenauto. Hij keerde de auto met fikse snelheid waardoor winkelend publiek opzij moest springen. Vervolgens parkeerde hij de auto. Politieagenten die te voet surveilleerden waren getuigen van het voorval. Ze spreken de man aan en vroegen naar zijn rijbewijs. Dit bleek hij niet te bezitten. Hij werd daarop aangehouden. Na verhoor is hij met twee bekeuringen heengezonden.

RUZIE
DORDRECHT- Twee vrouwen van 19 en 43 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op vrijdagochtend 31 december 2004 omstreeks 02.00 uur in de Brinkmanstraat. Eerder op de dag was er onenigheid geweest in de huiselijke sfeer. De vriend van de 43 jarige vrouw was daarna naar zijn dochter gegaan in de Brinkmanstraat. Daar kwamen de vriendin en haar 19 jarige dochter aan de deur om een telefoon op te halen. Politieagenten kwamen ter plaatse en bemiddelde in het conflict. Toen ze net weg waren moesten ze weer terug omdat een ruit van de voordeur was vernield. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.