Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 31-12-2004

Vrouw gewond bij ongeval
ZUIDWOLDE Een 24-jarige inwoonster van Hollandscheveld is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Drogterweg. Zij is met nekletsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw reed met de auto over de Drogterweg en bij de T-splitsing met de Burg Tonckenstraat schoot zij rechtdoor en botste tegen een boom. Volgens de vrouw was ze in een slip geraakt. Om haar uit de auto te krijgen moest de brandweer het dak eraf halen.

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden HOLLANDSCHEVELD Op de Schoonhovenweg werd donderdagavond een snorfietser gecontroleerd. De man, een 28-jarige inwoner van Hoogeveen, bleek teveel gedronken te hebben. Hij is aangehouden en aan het bureau blies hij bijna 2 promille. Omdat verdachte dit al eerder was gepakt met drank op, wordt een proces-verbaal opgemaakt. De dagvaarding heeft hij direct meegekregen.

HOOGEVEEN Op de Kanaalweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag en 41-jarige bestuurder uit Hoogeveen aangehouden. Bij controle bleek dat de man teveel gedronken had. Hij blies aan het bureau 1.3 promille. Snelrecht werd toegepast, zodat de man met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur, na verhoor het bureau mocht verlaten.

BORGER Omdat de bestuurder van een auto door zijn rijgedrag op de Eeserstraat de aandacht van de politie trok, zette deze een achtervolging in. De bestuurder parkeerde zijn auto op een inrit aan het Rozendeal en deelde de agenten mede dat hij niet gereden had. Daar echter de agenten hem hadden zien rijden, werd hij aangehouden. De man verzette zich daartegen en pepperspray moest gebruikt worden om hem in bedwang te krijgen. Aan het bureau blies de man bijna 1.4 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor mocht de man, met een dagvaarding op zak, het bureau verlaten.

Auto beschadigd door vuurwerk
RUINEN Aan het Over de Waand is donderdagavond een auto vernield door vuurwerk. Een lawinepijl was afgestoken onder de auto, waardoor onder meer de uitlaat stuk ging. Uit het direct ingestelde onderzoek kwam naar voren dat een van de toeschouwers als verdachte kon worden aangemerkt. Deze 16-jarige inwoner van Pesse werd aangehouden en de fouillering werd een vuurwerk pistool aangetroffen. Hij is verhoord en vrijdag zullen nog meer betroken worden gehoord. De schade aan de auto is nog niet bekend, omdat de eigenaar nog aangifte moet doen.

Jongeren aangehouden en beboet
ASSEN Donderdagavond zijn aan de Vestesingel een jongen en een meisje aangehouden. De beide jongeren van 18 jaar uit Assen stonden bij een vuurtje op de parkeerplaats aan de Vestesingel. Nadat het vuur gedoofd was, werd de groep verzocht weg te gaan. Iedereen, behalve een 18-jarige jongedame, ging weg. Ook na diverse vorderingen weigerde zij weg te gaan. Hierop is ze aangehouden. Een 18-jarige jongen meende toen dat hij de politie maar moest beledigen en uitschelden. Ook hij werd aangehouden. Beide jongeren zijn verhoord en in het kader van snelrecht kregen zij na verhoor een dagvaarding mee.

Uitslaande brand in hotel
GASSELTE In de nacht van donderdag op vrijdag is een gedeelte van hotel Buxus door brand vernield. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Rond 04.00 uur werd door de eigenaar ontdekt dat er brand was ontstaan op de bovenverdieping. Samen met het personeel is nog geprobeerd de brand te blussen, hetgeen niet gelukte, zodat het al snel een uitslaande brand was. De brandweer van Gasselte kwam ter plaatse, die later nog versterking kreeg van de korpsen van Assen en Gieten. Niet voorkomen kon worden dat de bovenverdieping nagenoeg geheel verloren ging. De technisch recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Vuurwerkpistool in beslag genomen
EMMER COMPASCUUM Donderdagavond werd in het winkelcentrum aan het Hoofdkanaal een jongen betrapt met een vuurwerkpistool. De jongen, een 19-jarige inwoner van Emmer-Compascuum, stond er lustig op los te schieten met het pistool dat hij eerder op de dag in Duitsland gekocht had. Het pistool en munitie werden in beslag genomen en de jongeman krijgt een proces-verbaal.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.