Vuurwerk in beslaggenomen

Hollands Midden 31-12-2004 - Van donderdag 30 op vrijdag 31 december heeft de politie in de regio op diverse plaatsen vuurwerk in beslaggenomen.

Verwijzing Halt In Oegstgeest en Warmond zijn gisteren, 30 december, zes jongeren naar HALT verwezen wegens het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd. Vuurwerk mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. De jongeren, in de leeftijd van 11 tot 16, staken legaal vuurwerk af aan ondermeer de Lange Voort en de Lijstweg in Oegstgeest en aan de Herengracht in Warmond.

Afsteken vuurwerk Aan het Christine Baderpad in Leiden is gisterenavond, 30 december, een 17-jarige Leidenaar aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd. Vuurwerk mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. De man kreeg een procesverbaal en het vuurwerk is in beslaggenomen.

Schade door vuurwerk Aan de Meidoornstraat in Bergambacht is vannacht, 31 december rond 00.15 uur, een TPG brievenbus vernield door een vermoedelijk een lawinepijl (illegaal vuurwerk). Hierbij zijn minstens twee autos beschadigd en meerdere poststukken vernietigd. De politie heeft tot nu toe één aangifte opgenomen maar verwacht dat er meer aangiften zullen volgen van beschadigde autos of andere eigendommen.

Vuurwerk in beslaggenomen Aan de Goudse Rijweg in Boskoop is gisterenavond, 30 december, een 23-jarige man uit Boskoop aangehouden wegens het afsteken van (legaal) vuurwerk buiten de toegestane tijd. Vuurwerk mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. De man kreeg een procesverbaal en het vuurwerk is in beslaggenomen.

Betonstrijker afgestoken Aan de Sniepweg in Waddinxveen is vanochtend, 31 december rond 07.00 uur, een 18-jarige man uit Waddinxveen aangehouden wegens het afsteken van een zogenoemde betonstrijker (illegaal vuurwerk). De man kreeg een procesverbaal en het vuurwerk is in beslaggenomen.