1e persbericht van vrijdag 31 december 2004

Eindhoven 31-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man bestolen van auto

Een 21-jarige man uit Breda is vrijdagochtend rond 2.15 uur op het Stationsplein bestolen van zijn auto. Na een opstootje op het Stationsplein bleek dat zijn auto was beschadigd. Toen hij met een aantal vrienden verhaal ging halen bij de vermoedelijke daders, stapten er twee mannen in de wagen. Daarbij werd een vriendin van de eigenaar uit de auto gesleurd, waarna de mannen er met de wagen vandoor gingen. Het gaat om een zwarte Honda Civic (LV-PD-19).

Eindhoven: Rijbewijzen kwijt na rijden onder invloed
* Een 24-jarige snorfietser uit Eindhoven moest in de nacht van donderdag op vrijdag zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 0.35 uur op de Boschdijk was aangehouden. Hij was met zijn snorfiets tegen een auto gereden en daarna verder gereden. Hij blies een promillage van 1,40. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
* Op de Raiffeisenstraat is vrijdag om 1.10 uur een 24-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. Hij blies 1,35 promille. Ook hij moest het rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Eindhoven: Kantine tennisvereniging uitgebrand

Donderdag rond 23.35 uur is brand uitgebroken in de kantine van tennisvereniging Doornakkers op het sportpark aan de Jozef Israëlslaan. Het was een uitslaande brand en de brandweer had na ongeveer twee uur de brand onder controle. De oorzaak van de brand en de schade is nog niet bekend.

Helmond: Geld weg na inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan het Binderseind is een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Aan de achterkant van de zaak is een raam opengebroken.

Helmond: Inbraken in woning

* Tussen dinsdag 17.45 uur en donderdag 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Zandstraat. Aan de voorkant is een ruit vernield. De bewoners missen een digitale fotocamera en twee leren jassen.

* In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Karel Doormanlaan. Er is een raam opengebroken. Uit de woning zijn een gsm, een digitale camera en een schoudertas met allerlei persoonlijke spullen weggehaald.

Heeze-Leende/Geldrop: Vermiste man dood gevonden

De 47-jarige Jan Louwaars uit Geldrop, die sinds donderdag 23 december werd vermist (zie ook 1e persbericht van dinsdag 28 december), is gisteren (donderdag) dood aangetroffen. De man werd rond 14.00 uur door een wandelaar gevonden op de Strabrechtse Heide. De politie gaat er vanuit dat hij zichzelf om het leven heeft gebracht.

Oost-, West en Middelbeers: Woninginbraak

Tussen woensdag 20.00 uur en donderdag 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Vestdijk. Er is een raam opengebroken en uit de woning zijn sieraden, zilveren munten en een computer weggenomen.

Bakel: Dronken tegen een boom

Een 53-jarige man uit Helmond is donderdag om 19.25 uur op de Grotelseheide aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een boom gereden. De man had gedronken en blies bijna 1,9 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Kleurentelevisie weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg is donderdagavond rond 19.00 uur een kleurentelevisie met LCD-scherm weggenomen. Er is een deur opengebroken.

Best: Eigenaar ziet gestolen auto wegrijden

Vanaf de Hoofdstraat is vrijdagochtend rond 4.00 uur een auto weggehaald. De eigenaar had de sleutels in het contact laten zitten en de achterklep van de wagen open laten staan om iets in te laden. Toen hij weer bij zijn auto kwam, zag hij dat er een man in zat die wegreed. Hij is er nog achteraan gerend, maar tevergeefs. Een eindje verderop stapte een tweede man in, waarna de wagen weer wegreed. Het gaat om een blauwe Opel Zafira (68-PJ-RR).

Beek en Donk: Bewoner verjaagt inbreker

De 48-jarige bewoner van een huis aan de Koppelstraat heeft vrijdagochtend rond 3.45 uur een inbreker uit zijn woning verjaagd. Nadat de man wakker was geworden, zag hij de inbreker de trap oplopen. Hij is achter de verdachte aan gegaan, maar heeft hem niet kunnen aanhouden. Uit de woning is een geldbedrag van 50 euro verdwenen. De achterdeur van het huis is opengebroken.