Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 december 2004

Halt verwijzingen en vuurwerkpistolen

Groot aantal jongeren doorverwezen naar halt en 15 vuurwerkpistolen met munitie in beslaggenomen

Twente

Door de politie Twente zijn op 29 en 30 december, de dagen dat er al wel vuurwerk gekocht kon worden maar nog niet afgeschoten mocht worden, ruim honderd jongeren doorverwezen naar Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf. Deze jongeren werden betrapt bij het afsteken van vuurwerk, terwijl dit nog niet is toegestaan. Daarnaast werden een vijftiental vuurwerkpistolen met de bijbehorende munitie in beslag genomen. Acht pistolen werden bij speciale controles langs de Uelserweg in Manderveen in diverse auto's aangetroffen. Deze werden vanuit Duitsland ingevoerd. Tegen de vijftien eigenaren van de vuurwerkpistolen, die net als de munitie in beslag genomen zijn, wordt ter zake verboden wapen bezit proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding poging mishandeling

Man aangehouden die met steen gooit en die medewerker horecagelegenheid op een haar mist

Enschede

Worden vrijdag de 31e december om ongeveer 03.20 uur moeilijkheden gemeld bij een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede. Blijkt dat door een aantal medewerkers van diverse horecagelegenheden een man wordt vastgehouden die even daarvoor met een steen naar een van deze medewerkers had gegooid. Deze steen had de medewerker op een haar na geraakt, in een ruit van een tussenschot zat een grote ster. Aangehouden werd een 29 jr. Enschedeër die meegenomen werd naar het bureau en daar voor verder onderzoek is opgesloten. Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat de 29 jr. bij een van de horecagelegenheden was geweigerd en hij was het daar niet mee eens geweest. Hierop was hij met stenen gaan gooien. E.e.a is door diverse getuigen gezien. De 20 jr. medewerker doet aangifte van poging tot mishandeling. De 29 jr. is in de loop van vrijdag de 30e afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-160463)

Zinloos geweld

Meisje aangehouden na mishandeling zonder enige aanleiding van ander meisje

Enschede

Donderdagavond 30 december werd om ongeveer 21.15 uur doorgegeven dat op de Langestraat een meisje ernstig was mishandeld door drie andere meisjes. Zittend op een bankje werd een 16 jr. Enschedese aangetroffen die, dit werd door getuigen verteld omdat zij dit zelf niet kon, door drie anderen om ver was geduwd en daarna in haar buik en tegen haar hoofd was geschopt en geslagen. Door een van de getuigen werd een naam en signalement van een van de drie doorgegeven. Door een ambulance werd het 16 jr. slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een nacht ter observatie werd opgenomen. Direct werd een onderzoek naar de drie daders ingesteld. Om ongeveer 21.50 uur werd in de woning van haar ouders een 15 jr. Enschedees meisje aangehouden als medeverdachte van deze openlijke geweldpleging. Zij is overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. Tot nu toe is duidelijk geworden dat het geweld is geweest zonder enige aanleiding. Van de twee andere meisjes zijn voornamen bekend en wordt een onderzoek naar hen ingesteld. (04-160407)

Aanhoudingen na vernielingen

Drie personen aangehouden na plegen vernielingen aan auto's en gooien met een fiets

Hengelo

Werd vrijdagmorgen de 31e december om ongeveer 02.10 uur gemeld dat op de Gieskesstraat in Hengelo drie persoenen liepen die vernielingen aan auto's pleegden. Een aantal spiegels aan deze auto's zouden het hebben moeten ontgelden. Een onderzoek werd ingesteld en achter het NS station werden drie personen gesignaleerd die aan het opgegeven signalement voldeden. Door de politiemensen werd op het moment dat ze de drie zagen gezien dat een van hen een fiets uit een fietsenrek pakte, deze boven zijn hoofd tilde en met kracht op de grond gooide. De drie, een Enschedeër van 17 jr., een jongen uit Vroomshoop ook van 17 en een 19 jr. inwoner van Westerhaar werden hierop aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. Een eerste onderzoek aan de Gieskesstraat en Trijpstraat, leverde nog geen kapotte autospiegels op. In de loop van vrijdag de 31e zijn de drie afgehoord en heengezonden. Van vernielingen is niet gebleken, daarom wordt alleen tegen de 17 jr. Enschedeër proces-verbaal opgemaakt i.v.m. het vernielen van een fiets en wordt hij doorverwezen naar Halt. (04-160456)

Vervelende dronken personen aangehouden

Twee personen aangehouden in verband met openbare dronkenschap, gedroegen zich vervelend ten opzichte van het publiek en tegen de politie

Almelo

Donderdagavond de 30e december werd omstreeks 21.15 uur aan surveillerende politiemensen door winkelend publiek doorgegeven dat twee personen, een man en een vrouw, zich erg vervelend gedroegen op de Koornmarkt in Almelo. Ter plaatse werden een 41 jr. vrouw uit Almelo en een 44 jr. man uit Vriezenveen aangetroffen, die zich bij het zien van de politiemensen al direct erg recalcitrant opstelden. Beiden zijn daarop ter zake openbare dronkenschap aangehouden. Deze aanhoudingen ging met de nodige moeite gepaard waarbij door met name de vrouw geprobeerd werd de politiemensen te bijten en te schoppen. Toch lukte het de twee over te brengen naar het bureau waar ze zijn opgesloten. In de loop van vrijdag de 31e december zijn de twee afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-160380)

Aanhoudingen na vernieling en niet weg willen gaan

Twee mannen aangehouden waarvan een vernielingen had gepleegd en de ander de aanhouding probeerde te verhinderen

Almelo

Vrijdagmorgen 31 december zagen surveillerende politiemensen op de Grotestraat in Almelo een groep van ongeveer 15 personen staan die een woordenwisseling hadden met drie anderen. Uit de woordenwisseling maakte de politiemensen op dat de groep van 15 de drie aansprak op hun gedrag omdat een van de drie vernielingen zou hebben aangericht. O.a. was door deze persoon een fiets vernield. Hierop werd deze persoon, een 22 jr. Almeloer aangehouden. Een bij hem behorende 26 jr. Almeloer probeerde deze aanhouding te verhinderen en wilde ook op aandringen daartoe niet weggaan. Ook hij werd aangehouden en alle twee zijn voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. Ook zij zijn afgehoord en heengezonden met een proces-verbaal. (04-160449)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --