Gemeente Soest

Speciale referendum-krant

Datum: 31/12/2004

In de eerste week van januari wordt een speciale referendum-krant huis-aan-huis bezorgd in de gemeente Soest. Deze krant is een gezamenlijke uitgave van de gemeente Soest en het actiecomité 'Gebukt onder het ecoduct'.

De referendum-krant bestaat uit acht pagina's. Op de voorpagina roept burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen de inwoners op te komen stemmen op 19 januari. Verder worden op de voorpagina de volgende vragen beantwoord: wat is een referendum? waarover gaat het referendum? wat doet de gemeenteraad met de uitslag? De pagina's 2, 3 en 4 bevatten interviews met vertegenwoordigers van de Werkgroep Toekomstvisie Soesterberg, de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, Het Utrechts Landschap, het college, de Provincie Utrecht, Natuurbeheer Defensie en de Adviescommissie Milieubeheer. Ook komt een inwoner van Soesterberg aan het woord.

De pagina's 5, 6 en 7 zijn verzorgd door het actiecomité. Naast een cartoon legt het comité uit waarom ze tegen de wet voorkeursrecht gemeente en het ecoduct zijn. Ook wordt aangegeven wat het comité wil en roept ze iedereen op te komen stemmen op 19 januari.

Op de achterpagina is feitelijke informatie te lezen over onder meer de oproepingskaart, het elektronisch stemmen en stembureaus.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer