Leger des Heils

LEGER DES HEILS STEUNT GETROFFENEN IN AZIË


- December 31, 2004 - 10:11 AM

Het Leger des Heils in Nederland stelt vandaag 275.000 beschikbaar voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Een deel van dit bedrag zal worden besteed aan noodhulp, de rest zal worden gebruikt om de getroffenen op langere termijn te helpen.
Het Leger des Heils, een internationale organisatie die in meer dan 100 landen werkt, is op maatschappelijk en geestelijk gebied actief in Sri Lanka, India en Indonesië, de landen die het zwaarst zijn getroffen.

Het Leger des Heils is onmiddellijk na de ramp begonnen met het verlenen van hulp aan de getroffenen. Het heeft zijn gebouwen, die niet door de vloedgolf zijn beschadigd, beschikbaar gesteld om onderdak te bieden aan zoveel mogelijk mensen die al hun bezittingen zijn kwijtgeraakt. Hulpverleningsteams van het Leger des Heils in India zijn verantwoordelijk voor een tweetal opvangkampen die zijn ingericht voor de duizenden daklozen. In Chennai, Machilipatnam en Nellore hebben zij voedsel en dekens vertrekt aan voornamelijk vissers en hun gezinnen.
In Sri Lanka zijn leden van het Leger des Heils betrokken bij het bergen van de doden en verlenen zij hulp aan de overlevenden door het uitdelen van drinkwater, kleding en medicijnen. Het Leger des Heils in Nederland zal, gezien de banden uit het verleden met dit land, de hulpverlening vooral richten op Indonesië. Er is dringend behoefte aan gezichtsmaskers, handschoenen en desinfecterende middelen, die door de 14 hulpverleningsteams van het Leger des Heils die er nu actief zijn, zullen worden gedistribueerd. Het geld dat door het Leger des Heils in Nederland wordt vrijgemaakt, zal daarvoor gebruikt worden én om de getroffenen materialen ter beschikking te stellen om in de toekomst weer in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Noot voor de
redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het Leger des Heils, telefoon 036 53 98 129.