Gemeente Tiel


Burgemeester reikt weer stadsprijzen uit

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 3 januari 2005 zal burgemeester De Vreeze voor de tweede keer de stadsprijzen uitreiken, namelijk 'De Tielenaar van het Jaar' en 'De ondernemer van het Jaar'. Tot en met 6 december a.s. kunnen inwoners van gemeente Tiel personen of een groep voordragen die naar hun mening in aanmerking kunnen komen voor deze prijzen.

De prijs voor de 'Tielenaar van het Jaar' zal worden toegekend aan een inwoner (of aan een groep), die zich op opvallende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Tielse samenleving of Tiel op bijzondere wijze positief in beeld heeft gebracht. De onderscheiding 'Ondernemer van het Jaar' honoreert één of meerdere Tielse ondernemers die met hun bedrijf een bijdrage hebben geleverd aan de promotie of naamsbekendheid van de gemeente. Of met dit bedrijf een in het oog springende prestatie op hun naam hebben geschreven.

Winnaars vorig jaar
De allereerste prijs voor de Tielenaar van het Jaar ging meteen naar veel Tielenaren, alle organisatoren en medewerkers van het jaarlijkse gratis popfestival Appelpop. Ondernemer van het Jaar werd niet één bedrijf, maar de Tielse bakkers. Sinds 2002 organiseren bakkers Schroot, Van Ooijen en Bouman voorafgaande aan het Fruitcorso een promenadeontbijt in de Tielse binnenstad.

Spelregels
Tot en met 6 december kunnen inwoners personen, bedrijven, stichtingen etc. voordragen voor de prijzen 'Tielenaar van het Jaar' of 'Ondernemer van het Jaar'. Hiervoor zijn criteria opgesteld. Dit zijn:

Tielenaar van het Jaar

* Genomineerde kan een individu zijn of een collectief (vereniging, stichting, etc.);

* u kunt alleen een ander voordragen;

* wanneer genomineerde een individu is, dan moet hij/zij wonen in Tiel, Kapel-Avezaath of Wadenoijen;

* wanneer genomineerde een collectief is, dan moet dit collectief opereren binnen de gemeentegrenzen van Tiel;
* genomineerde is van onbesproken gedrag;
* genomineerde levert op een positieve wijze een bijdrage aan de gemeente en/of gemeenschap van Tiel. Dit kan zijn in woord, in daad, door gedrag, activiteit, prestatie, product of anderszins;
* een jury nomineert uit alle inzendingen drie personen/collectieven. Het college van burgemeester en wethouders kiest uit deze drie de Tielenaar van het Jaar.

Ondernemer van het Jaar

* Genomineerde is ondernemer;

* u kunt alleen een ander voordragen;

* de ondernemer is gevestigd in gemeente Tiel of het bedrijf dat hij/zij leidt is gevestigd in gemeente Tiel;
* genomineerde is van onbesproken gedrag;
* genomineerde levert door zijn/haar bedrijfsmatige activiteiten op een positieve wijze een bijdrage aan de gemeente en/of gemeenschap van Tiel;

* een jury nomineert uit alle inzendingen drie kandidaten. Het college van burgemeester en wethouders kiest uit deze drie de Ondernemer van het Jaar.

Inzenden
Wanneer iemand een persoon of een groep wilt voordragen voor de één van de prijzen, dan kan hij/zij een brief met de volgende gegevens sturen:

* Voor wie de voordracht bestemd is;

* de reden waarom deze persoon of groep in aanmerking komt voor de prijs (met onderbouwing);

* voor welke prijs de voordracht is;

* naam- en adresgegevens en telefoonnummer van de voordrager voor eventuele nadere informatie.

Inzendadres:
De Zaak van de Stad
Tolhuisstraat 30
4001 LN Tiel
info@zaakvandestad.nl

Vragen? Bel dan (0344) 63 30 30

Meer informatie over Tielenaar van het Jaar en Ondernemer van het Jaar

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 24 november 2004