Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Hoogezand-Sappemeer ondersteunt actie giro 555

Hoogezand, 30 december 2004 persbericht 2004/112

De gemeente Hoogezand-Sappemeer ondersteunt van harte de inzamelingsactie voor de gevolgen van de zeebeving in Azië. Het college van Burgemeester en Wethouders stelt voor de oliebollenactie van Hotel Faber in Hoogezand en Sim Noordhof een gift van ? 555,- beschikbaar. Daarnaast plaatst de gemeente een melkbus, waarin inwoners geld kunnen storten. De gemeente verdubbelt het gedoneerde geld tot een maximum van ? 3000,-.

De gemeente zal het ingezamelde geld overmaken naar giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. De bus staat tot en met oudejaarsdag bij Hotel Faber in Hoogezand en van 3 tot met 7 januari 2005 bij de receptie in het gemeentehuis. Vrijdag 7 januari 2005 vindt in het gemeentehuis en 't Kielzog de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. Ook dan bestaat de gelegenheid geld in de melkbus te storten.

Reactieboek
Bij de melkbus kunnen de gevers hun medeleven betuigen aan de bevolking van Indonesië. De gemeente zal het reactieboek na afloop van de actie overhandigen aan de ambassadeur van Indonesië in Nederland. Er is gekozen voor Indonesië omdat daar een groot deel van de slachtoffers is gevallen. Dit wil echter niet zeggen dat de gemeente minder begaan is met de nabestaanden, slachtoffers en gewonden in andere landen. Het ingezamelde geld is uiteraard niet speciaal bedoeld voor Indonesië.

sluiten