Politie Zuid-Holland-Zuid

03/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-01-2005 - Persberichten District II

IMITATIE WAPEN
GOUDRIAAN- Een 54 jarige man uit Goudriaan is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op zondagavond 2 januari 2005 omstreeks 22.35 uur op de Noordzijde. Politieagenten kwamen plaatse na een inbraakalarm bij een woning. Daar stond de verdachte aan de zijkant van de woning met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Na aanroepen door de agenten gaf hij het wapen af. Het bleek dat het ging om een luchtdrukpistool. De verdachte, die sleutelhouder is, was na de alarmmelding met het wapen naar buiten gelopen. Hij is aangehouden en ingesloten. Het wapen is in beslag genomen. Het betrof een loos alarm. De politie maakt proces-verbaal op.

STALKING
HOORNAAR- Een 40 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden na stalking. Dit gebeurde op zondagavond 2 januari 2005 omstreeks 23.40 uur aan het Giessenland. De man viel zijn 31 jarige ex-vriendin al enige weken lastig nadat de vriendschap uit was. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

LEGITIMATIE
GORINCHEM- Een 19 jarige jongen uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Dit gebeurde op maandagochtend 3 januari 2005 omstreeks 00.30 uur in de Walstraat. Hij reed zonder licht op de fiets. Toen de agenten hem bekeurden bleek dat hij zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden. Zijn vriendin kwam even later met zijn legitimatiebewijs naar het politiebureau. Hij kreeg een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs, hetgeen vanaf 1 januari 2005 verplicht is, en een bekeuring voor de verlichting.