Provincie Overijssel

Studenten maken ecards voor Provincie Overijssel

De website van de Provincie Overijssel biedt iets nieuws: ecards, ofwel digitale ansichtkaarten. Bezoekers van de site kunnen origineel en gratis iemand bedanken of gelukwensen door even zo'n kaartje per e-mail te versturen. De ecards hebben allemaal iets eigenzinnigs. Ze zijn gemaakt door studenten van het Grafisch Lyceum Zwolle.

Een van de Overijsselse ecards De Zwolse studenten kregen de opdracht een aantrekkelijke kaart te maken met een politiek of sociaal karakter, met een duidelijke verwijzing naar de provincie Overijssel. "Behoorlijk pittig, maar we hebben ons er goed uit gered", aldus een van hen.

Hoge kwaliteit

"In totaal hebben de leerlingen ruim honderd kaarten gemaakt", zegt Peter Voorn, die het project vanuit de provincie begeleidde. "We konden ze natuurlijk niet allemaal gebruiken, maar de kwaliteit was hoog. We zijn bijvoorbeeld heel tevreden over het concept om de kaarten allemaal een thema mee te geven dat met 'over' begint: ov erbezet,overwerken,enzovoort.

Een van de Overijsselse ecards In de loop van dit jaar worden de ecards uitgebreid. De samenwerking tussen provincie en studenten is namelijk goed bevallen. Peter Voorn: "Dat zijn we vaker van plan. De studenten bekijken de zaken met andere ogen dan wij ambtenaren, en dat levert verrassende resultaten op. En voor de studenten zelf is het goed om al eens voor een echte opdrachtgever te werken."

Lees het verslag van een van de studenten

Verstuur een ecard

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2005 Provincie Overijssel