1e persbericht van maandag 3 januari 2005

Eindhoven 03-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte op heterdaad betrapt bij inbraak berging

Op de Kanaaldijk Noord hielden getuigen zondag rond 17.30 uur een 29-jarige Eindhovenaar aan en droegen hem over aan de politie. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De getuigen zagen dat de verdachte probeerde in te breken in een berging aan het Picushof en grepen hem in zijn kraag. Hierbij zouden zij door de verdachte bedreigd zijn met een mes. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in autos op heterdaad betrapt

Op de Fretstraat heeft een getuige maandag rond 3.50 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden en overgedragen aan de politie. De getuige betrapte de man toen hij een in de Fretstraat geparkeerde auto probeerde open te breken. Uit verder onderzoek bleek dat bij vier autos in deze straat was geprobeerd om in te breken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Ex-man sticht brand en vernielt spullen

Op de Doctor Cuyperslaan is zondag om 17.10 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zondagmiddag in de woning van zijn ex-vriendin een aantal spullen vernield en in de berging in de tuin brand gesticht. In de berging had hij afval in brand gestoken. Toen de politie bij de woning kwam was de man al weg. In de buurt kon hij aangehouden worden. De man is de cel ingegaan. Het brandje was snel geblust.

Helmond: Aanhoudingen na vernielingen

Op het NS-station in Helmond Oost zijn maandagochtend rond 1.10 uur vijf jongens uit Liessel aangehouden. Eén van hen is achttien jaar en de anderen zijn zeventien. Zij worden verdacht van het vernielen van een fiets, een vuilnisbak en een verlicht informatiebord in de omgeving van het NS-station in Helmond West. De verdachten zijn na de vernielingen in Helmond West op de trein gestapt en konden in een treinwagon in Helmond Oost worden opgepakt. Het vijftal is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Aarle Rixtel: Woninginbraak

In een woning aan de Janssensstraat is zondag tussen 13.30 en 23.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Weggenomen werden onder meer sieraden, een flatscreen en sigaren.

Budel: Inbraak in woning

In een woning aan de Adriaan Groenewegenlaan is zondag tussen 15.30 en 19.15 uur ingebroken. Een raam van de garage werd opengebroken om in het pand te komen. Weggenomen werden een digitale videocamera en een computerbeeldscherm.

Lieshout / Mariahout: Verdachten van wegnemen collectebus aangehouden

In hun woningen in Mariahout zijn zondag rond 17.50 uur twee jongens van dertien en veertien jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van een collectebus uit een horecagelegenheid aan de Heuvel in Lieshout eerder die middag. In de bus zou ongeveer 50 euro hebben gezeten. De collectebus werd teruggevonden in het centrum van Lieshout echter zonder inhoud. De twee verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Zes jongeren aangehouden na diefstal tuinbeeldje

Op de Smits van Oyenlaan zijn maandag om 1.30 uur zes Nuenense jongens van 14, 15, (3x) 16 en 17 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat uit de tuin van een woning aan de Putterlaan een fonteinbeeldje was gestolen. Bij de diefstal waren zes jongeren gezien. De politie zag de jongens op de Smits van Oyenlaan staan en het beeldje stond bij hen. Vier van de zes verdachten bekenden de diefstal. Zij konden na verhoor naar huis. Twee van hen, 14 en 16 jaar oud, ontkenden. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Inbraak in kantoor

Uit een kantoorruimte aan de Torenstraat zijn tussen zaterdag 15.00 uur en maandag 7.10 uur onder meer een flatscreen, een laptop en een printer weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Valkenswaard: Man na mishandeling en vernieling aangehouden

Een 35-jarige man uit Valkenswaard is maandag om 3.40 uur op de Stadselaan aangehouden. De man had bij een woning twee ruiten van de voordeur ingeslagen en de bewoner geslagen. In die woning verbleef de vriendin van de 35-jarige man. Zij had een einde aan de relatie gemaakt. Hij had zijn vriendin ook mishandeld. De verdachte, die bij het inslaan van de ruitjes gewond was geraakt aan zijn arm, is behandeld in het ziekenhuis. Daarna is hij ingesloten.

Veldhoven: Auto weg na inbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Begijnstraat. De voordeur is via de brievenbus opengemaakt. Uit de woning zijn de autosleutels gestolen en daarmee is de auto, een grijze Seat Altea met het kenteken 06-PS-RN, weggenomen.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Prinses Margrietlaan is tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 18.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door aan de zijkant van de woning een raam open te breken. Weggenomen werden een flatscreen TV en een geluidsinstallatie.