Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

SENTERNOVEM3

Registratie bedrijfsafval en gevaarlijk afval bij SenterNovem

LMA brengt registratie bedrijfsafval en gevaarlijk afval onder bij SenterNovem

Met ingang van 1 januari 2005 start SenterNovem in opdracht van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) met het registreren van de meldingen van binnenlandse transporten van bedrijfsafval en gevaarlijk afval. In de nieuwe opzet is het meldings- registratie- en rapportageproces vergaand geautomatiseerd. Meldingen zullen voornamelijk electronisch plaatsvinden via Amice, een nieuw ontwikkeld meldsysteem. Daarnaast komen er landelijke uniforme meldregels De wijziging van het huidige meldsysteem is een gevolg van het 'Besluit melden van bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen' dat met ingang van 1 januari 2005 in werking treedt.

Het LMA
De Stichting LMA is door de Minister van VROM aangewezen als landelijke meldinstantie en door de twaalf provincies als dienstverlenende organisatie voor het verwerken en distribueren van meldinformatie. De Stichting heeft de uitvoering uitbesteed aan SenterNovem.
Wilt u weten wat het LMA vanaf 1 januari 2005 voor u kan betekenen, kijk dan op www.lma.nl. Hier vindt u ook de adresgegevens voor uw meldingen. Voor vragen kunt u de helpdesk mailen via helpdesklma@senternovem.nl of bellen met (070) 37 35 969.