Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


CHAOS BIJ NMBS DOOR INVOEREN VAN VERVROEGDE VAKANTIEDIENSTREGELING

Treinreizigers blijven achter in vrieskou door schrappen van piekuurtreinen

Zoals BTTB vorige week vrijdag voorspelde zijn - met de ingang van de vervroegde vakantiedienstregeling bij de NMBS - vandaag heel wat treinreizigers niet of veel te laat aangekomen op school of op het werk. Dit is het rechtstreekse gevolg van het schrappen van piekuurtreinen.

In scherp contrast met de triomfantelijke berichtgeving van de NMBS over het uitblijven van de verwachte chaos, werd BTTB vandaag overstelpt met klachten over vertragingen, overvolle treinen en reizigers die op het perron moesten achterblijven wegens plaatsgebrek. Op de verbindingen Antwerpen-Brussel , Leuven-Brussel en Dendermonde-Brussel werden vertragingen tot veertig minuten genoteerd, in verschillende gevallen moesten reizigers overstappen op andere treinen om alsnog veel te laat op school of op het werk aan te komen.Voor BTTB is dit opnieuw een bewijs dat de vervroegde vakantiedienstregeling van de NMBS heel wat van haar trouwe reizigers letterlijk in de kou zet.

Aangezien de NMBS weigert te erkennen dat de vervroegde vakantiedienstregeling voor heel wat problemen zorgt, roept BTTB de vele gedupeerde treinreizigers op om hun negatieve ervaringen te melden via het algemene e-mailadres info@bttb.be of via het algemene BTTB-nr 09/223.86.12. Tevens vraagt BTTB dat de bevoegde federale ministers Vande Lanotte en Landuyt het vervoerbedrijf op de vingers tikken voor het ontoereikende aanbod in de aanloop naar de eigenlijke kerstvakantie.

Contacteer het BTTB-secretariaat voor bijkomende info op 09/223.86.12

terug De schoolvakanties beginnen op 24 december, maar de NMBS dunt al op 20 december de dienstregeling uit...