Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 40 / 2004

Kollumerland kiest voor Kunst

Kollum, 23 december 2004

Op maandag 3 januari 2005, 's avonds om half acht wordt in het gemeentehuis in Kollum voor alle inwoners en verdere belangstellenden de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Kollumerland c.a. gehouden. Tijdens de receptie wordt de tentoonstelling "Kollumerland kiest voor Kunst" geopend door burgemeester Bearn Bilker.
Kollumerland kent veel, kwalitatief zeer goede kunstenaars. Het college is van mening dat dit meer moet worden uitgedragen en stelt het gemeentehuis ter beschikking om hier uitvoering aan te geven.
Vier kunstenaar uit de gemeente tonen met trots een gedeelte van hun werk. Voor de bezoekers van de receptie en de expositie is een leuke prijsvraag waarbij een bijzondere prijs valt te winnen.
Het gemeentehuis zal tijdens de receptie op een ludieke manier opvallen.

De gemeente Kollumerland c.a. wil meer met haar kunstenaars doen. Burgemeester Bilker brengt vanaf november 2004 tot en met januari 2005 een bezoek aan een aantal kunstenaars in het kader van "een rondje kunstenaars".

Vervolg hierop is de expositie "Kollumerland kiest voor Kunst" waar vier kunstenaars, te weten Marianne Polfliet, Louise de Winter, Fons Huiting en Max de Winter, werken laten zien.

De expositie, een initiatief van de Stichting Kunst Kollumerland, is te bezichtigen van 4 tot en met 31 januari 2005, op werkdagen van 09.00 ­ 12.00 en van 13.00 ­ 16.00 uur.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.