Gemeente Zwolle

Parkeergarage Lübeckplein vanaf 3 januari 2005 open

De parkeergarage onder het Lübeckplein in Hanzeland is vanaf maandag 3 januari 2005 open voor het publiek. Op vrijdag 3 september 2004 vond reeds de opening van het Lübeckplein plaats door wethouder Cnossen. `Waar eens de koeien graasden, kunt u straks uw heilige koe parkeren.` Zo luidde de tekst op de uitnodigingskaart van de opening van het Lübeckplein. Nu gaat dan ook de parkeergarage open.

Het Lübeckplein is het middelpunt van Hanzeland. Hier verzamelen zich dagelijks een groot aantal reizigers die op weg zijn naar een bestemming. Over het plein is een fietsroute aangebracht, die de entree van de bewaakte fietsenstalling van de NS ontsluit. Langs deze fietsroute en in de omgeving van de ingang van het Stadskantoor zijn fietsklemmen aangebracht. Langs de rijbaan van de Hanzelaan zijn aan de ene zijde fietsklemmen voor de NS aangebracht. Aan de andere zijde is een strook voorzien als opstelplaats voor bussen en taxi's.

De parkeergarage
De ingang van de garage is aan de Hanzelaan. Het adres is Lübeckplein 2. De garage biedt ruimte aan zo´n 370 auto´s, waarvan er circa 200 beschikbaar zijn voor de P+R functie. De rest is verhuurd aan kantoren. Tegen een uurtarief van ¤ 0,80 en een dagtarief van ¤ 3,70, kun je er 7 dagen per week, 24 uur per dag parkeren.
Op 3 januari 2005 is de parkeergarage vanaf 7.00 uur 's ochtends geopend!


---