ANHEUSER-BUSCH

Oostenrijkse rechtbank doet uitspraak in voordeel van Anheuser

Oostenrijkse rechtbank doet uitspraak in voordeel van Anheuser-Busch

ST. LOUIS, Januari 03/PRNewswire/ --


- Rechtbank ontkent de pogingen van de Tsjechische brouwer om 'BUD' te beschermen als geografische indicatie in Oostenrijk

Een Oostenrijkse rechtbank doet uitspraak in het voordeel van Anheuser-Busch en verhindert daarmee de pogingen van de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar om 'Bud' te beschermen als geografische indicatie. De rechtbank concludeerde dat de naam 'Bud' geen verwijzing is naar een geografische plaats in Tsjechië en kan daarom niet beschermd worden in Oostenrijk door een bilateraal verdrag tussen Oostenrijk en Tsjechië.

Deze beslissing is consistent met uitspraken van andere Europese rechtbanken dat 'Bud' geen geografische plaats in Tsjechië is. Dit is een belangrijke overwinning voor Anheuser-Busch in het langlopende geschil met de Tsjechische brouwer.

'Dit is een belangrijke beslissing in het voordeel van Anheuser-Busch en één die een sterk precedent zou kunnen scheppen voor volgende zaken in Europa,' zei Steve Burrows, president en algemeen directeur van Anheuser-Busch International Inc. 'Door de pogingen van Budejovicky Budvar 'Bud' te beschermen als geografische naam af te wijzen heeft de rechtbank de weg gebaand voor Anheuser-Busch om 'Bud' onbelemmerd te gebruiken in Oostenrijk.'

Voorheen zou deze zaak verwezen worden naar het Europees Hof van Justitie(ECJ)om te beslissen of de bescherming van 'Bud' in Oostenrijk in strijd is met het recht van de Europese Unie. Deze beslissing resulteert uit het advies gegeven door het Europees Hof van Justitie aan de Oostenrijkse rechtbank.

Eerder deze maand haalde Anheuser-Busch een andere belangrijke overwinning binnen op Budejovicky Budvar toen de Wereldhandelsorganisatie de pogingen van de Tsjechische brouwer dwarsboomde om 'Budweiser' te gebruiken als een vermeende vertaling van Budejovicky pivo.

Anheuser-Busch heeft nationale registraties voor 'Budweiser' of 'Bud' in 20 van de 25 landen van de Europese Unie en verkoopt 31 procent van haar buitenlandse volume bier in de Europese regio.

Website: http://www.anheuser-busch.com

Source: Anheuser-Busch

Paul Byrne van Anheuser-Busch, +1-314-577-9934, paul.byrne@anheuser-busch.com


03 jan 05 08:53