3 e persbericht van maandag 3 januari 2005

Eindhoven 03-01-2005 - Berichten uit de regio

Veldhoven: Beroving

Maandag rond 16.40 uur is op de Heikantsebaan een 46-jarige man uit s Gravenhage beroofd van enkele honderden euros. Hij had op een parkeerterrein op de Heikantsebaan een afspraak met een verkoper van een auto. De verkoper kwam echter niet opdagen maar wel twee mannen op een scooter. De bestuurder van de scooter trok een portier open van de auto van het slachtoffer. Hij bedreigde hem met een vuurwapen en eiste het geld. De andere man die op de scooter zat liep naar het andere portier van de auto en bedreigde daar met een mes de echtgenote van het slachtoffer. Het slachtoffer heeft toen zijn portemonnee met enkele honderden euros afgegeven. De twee daders zijn mannen van ongeveer 1.70 meter groot. De bestuurder droeg donkere kleding en een donkere helm. De bijrijder droeg een bivakmuts.

De Kempen: Verkeerscontroles

De politie heeft maandag verkeerscontroles gehouden in Reusel, Lage Mierde en Hooge Mierde. Er zijn veertien automobilisten bekeurd onder meer voor het niet dragen van de autogordel, geen apk-keuring van de auto en het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs.

Liessel: Snelheidscontroles

Maandag tussen 15.00 en 17.30 uur heeft de politie op de Snoertsebaan en de Regenweg snelheidscontroles gehouden. Er zijn zeventien bestuurders bekeurd. De snelste reed 102 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan en geldt een adviessnelheid van 60 km/u.