Ingezonden persbericht

Bel-me-niet.nl van start

AMSTELVEEN, 20050104 -- Vandaag gaat een nieuwe dienst van start voor mensen die af willen van ongewenste telefoontjes door energiebedrijven, verzekeraars, goede doelen en dergelijke thuis.

Bel-me-niet.nl is een service waarop particulieren zich kunnen abonneren voor een klein bedrag (¤5,95 per jaar); hun telefoonnummers worden met een duidelijke bel-me-nietboodschap aan potentiële bellers doorgegeven - deze is het dan niet meer toegestaan om te bellen.

Veel mensen vinden het moeilijk om een goede brief te schrijven en voelen zich als "Klein Duimpje tegen de Reus" - en vervolgens dienen ze dan maar geen klacht in. Met een eenvoudige meldingsregeling neemt Bel-me-niet.nl het schrijven van brieven en het gericht aanspreken van ongewenst bellende organisaties voor haar rekening.

Vier van de belangrijkste verschillen met het door de branchevereniging opgezette Infofilter:
- Bel-me-niet heeft geen enkele binding met de branche telemarketing
- In tegenstelling tot het Infofilter, waar registraties na drie jaar automatisch worden verwijderd, kan de registratie op Bel-me-niet.nl onbeperkt worden voortgezet
- Er is een eenvoudige procedure voor klachten bij ongewenste telefoontjes
- Bel-me-niet.nl geldt voor alle ongewenste verkoop- of onderzoeksbellers, niet alleen voor de bij Infofilter aangesloten organisaties.

Bel-me-niet.nl is niet tegen telefonische verkoop op zich maar zeer vóór het recht van mensen om niet gestoord te worden indien zij van te voren hebben aangegeven hier geen behoefte aan te hebben.

De site is te bekijken op www.bel-me-niet.nl. Bij de volledige start zal Bel-me-niet.nl ook zijn aangemeld bij het CBP - college bescherming persoonregistratie.