TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 21-12-2004

Tros brengt veel nieuwe programma's in januari

In januari start de TROS met een aantal nieuwe programma's en gaan nieuwe reeksen van bestaande programma's van start. Hierbij een overzicht.

Dinsdag 4 januari De Notenclub, 21.25 uur
Een muzikaal programma dat al vijf jaar lang in België garant staat voor live muziek van bekend talent, begeleid door twee toppianisten en een stevig orkest. In deze nieuwe 12-delige serie, gepresenteerd door Nance, neemt een Nederlands team het op tegen de Belgen. Ieder team bestaat uit een pianist en twee zangers/zangeressen. Nederland wordt vertegenwoordigd door pianist Glenn Corneille en pianist Danny Wuyts wordt door België afgevaardigd.

Woensdag 5 januari Sponsor Loterij Winnaar van de Week, 20.40 uur In de nieuwe spelshow van de Sponsor Loterij, met presentator Harm Edens, strijden vier kandidaten om een hoofdprijs van 30.000 euro. Degene die zich de 'Winnaar van de Week' mag noemen heeft de meeste vragen, over opmerkelijke gebeurtenissen van de afgelopen week en uit dezelfde week uit het verleden, goed beantwoord.

Vrijdag 7 januari Bumba, Z@ppelin, 07.07 uur
Bumba is een ietwat ondeugende maar altijd vrolijke clown die in een circus vol klank en kleur zijn kunstjes opvoert voor een enthousiast publiek van kleuters. Daarbij krijgt Bumba hulp van zijn beste vriendje Bumbal, terwijl ook de vogel Kiwi, de berin Nanadu, de olifant Tumbi en vele andere bontgekleurde figuren vrolijk meedoen.

Zaterdag 8 januari Hans Kazàn & Magic Unlimited, 19.00 uur In deze eerste aflevering van een nieuwe 5-delige serie zal Rob de Nijs in de verbazingwekkende show van Hans Kazàn en de drie jonge illusionisten Oscar, Renzo & Mara (Magic Unlimited) de ultieme liefdestest ondergaan en... Hans laat zien waarom je maar beter nooit aan het gokspel 'balletje-balletje' kunt meedoen.

Zaterdag 8 januari Bankgiro Loterij Bankgeheim, 20.30 uur Kennis, bluffen en tactiek: daar draait het om in het nieuwe 8-delige spelprogramma BankGiro Loterij Bankgeheim, gepresenteerd door Marc Klein Essink. Elke week maakt één van de vijf kandidaten kans op 50.000 euro. Alles draait om de vraag: wie van de kandidaten weet het bankgeheim te ontrafelen en dit zo goed mogelijk geheim te houden voor zijn tegenstanders?

Donderdag 13 januari, 50 jaar Eurovisie Songfestival, 20.25 uur In een gezellig café in Laren schuiven zeven songfestivalexperts aan bij presentator Bo van der Meulen. Aan de stamtafel zitten Willem van Beusekom, Willem van Kooten, Noortje Kandt, Cornald Maas, Piet Souer, Theo Ordeman en Roland de Groot. Zij bespreken het Songfestival als carrièremaker of breker, als maatschappelijk fenomeen, als televisiespektakel en muziekfestival. Het programma staat bol van oude, originele songfestival fragmenten van onder meer Teddy Scholten, Lenny Kuhr, Willeke Alberti en natuurlijk Teach In.

Donderdag 20 januari, Voorronde Nationaal Songfestival, 20.25 uur Welke artiest gaat Nederland in mei vertgenwoordigen op de 50ste editie van het Eurovisie Songfestival? Het antwoord op die vraag is bekend na de finale van het Nationaal Songfestival op 13 februari. Zowel de vier voorronden als de finale worden live uitgezonden vanuit Pepsi Stage in Amsterdam en gepresenteerd door Nance en Hans Schiffers. De artiesten worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit Cornald Maas, Esther Hart en Paul de Leeuw. Daarnaast kan ook het publiek thuis via sms en televoting hun stem uitbrengen.

Zondag 30 januari, Hallo België, 21.00 uur
Nieuwe 13-delige Vlaamse comedyserie waarin het leven van brouwer Roger van Mechelen een rode draad vormt in elke aflevering. Hij heeft met hard werken een bierimperium opgebouwd en is er ontzettend trots op afnemers over het hele land te hebben. Eén uitzondering hierop is de provincie Limburg. Om een onduidelijke reden moeten de Limburgers zijn bier niet, en dat steekt bij de Antwerpenaar. Roger, een norse, veeleisende, conventionele en gierige man, maakt het leven van zijn dochter Charlotte en Limburgse schoonzoon in spe Julian er niet makkelijker op als hij de jongen verantwoordelijk houdt voor de weigering van de Limburgers om zijn bier te drinken. De Hollandse buren Ko en Tetske willen als echte Nederlanders een optimale band met hun buurman Roger en komen te pas, en eigenlijk altijd te onpas, bij hem binnenvallen. En steeds met dezelfde overenthousiaste begroeting: "Hallo België".