Politie Groningen

Persberichten dinsdag 4 januari 2005

Provincie Groningen 04-01-2005 -

Vierhuizen/Ezinge: dronken automobilist aangehouden na achtervolging De politie heeft maandagnacht in Ezinge een 53-jarige automobilist uit Farmsum aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man in zijn auto rijden over de Menneweersterweg in Vierhuizen. Daar gaven ze hem een stopteken voor een routinecontrole. Daarbij bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden maar weigerde om uit zijn auto te komen. Na enkele pogingen de man te overreden gaf hij gas en ging er vandoor, resulterende in een achtervolging. Tijdens de achtervolging probeerde de verdachte enkele keren politieautos aan te rijden en pleegde meerdere verkeersovertredingen. Na een rit van ruim een half uur via Zoutkamp, Warfstermolen, Munnikezijl, Electra en Oldehove stopte de verdachte in Ezinge. Hij stapte uit zijn auto en werd alsnog aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.57 promille alcohol werd vastgesteld. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Zijn rijbewijs is inmiddels door de politie ingevorderd.

Delfzijl: bejaarde vrouw gewond bij ongeval
Een 84-jarige vrouw uit Delfzijl is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval aan de Landstraat in Delfzijl. De vrouw werd aangereden door een 13-jarige jongen op een fiets. De knaap, ook uit Delfzijl, lette niet goed toen een vriendje waarmee hij samen reed een stuk vuurwerk weggooide. De jonge fietser botste tegen de rug van de vrouw aan die daardoor kwam te vallen. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op en is ter behandeling opgenomen in een ziekenhuis.

Scheemda: automobilist onder invloed
Op de A7 bij Scheemda heeft de politie maandagvond een 43-jarige man uit Veendam aangehouden. De man reed met een snelheid van ruim 40 km per uur in zijn auto slingerend over de A7. Hij werd staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcohol gehalte van
1.52 promille werd gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 7½ uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Wildervank: wipkip gestolen; verdachten aangehouden
Spelende kinderen zagen maandagavond dat twee mannen op een speelplaats aan de Dr. Ebelsstraat een zogenaamde wipkip (speeltoestel) demonteerden en meenamen in een bestelbus. De politie werd gebeld maar bij de komst van de agenten waren de dieven inmiddels gevlogen. Politieagenten stelden een onderzoek aan en troffen de bestelbus aan voor een woning in de Rozenlaan in Wildervank. De eigenaar van de bus, een 31-jarige man uit Veendam, bevond zich in de woning. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij het politieonderzoek bleek dat de verdachte hulp had gehad van een familielid die eveneens in de woning verbleef. Deze man, een 32-jarige inwoner van Wildervank, is kort daarop ook aangehouden. De wipkip werd in de bestelauto aangetroffen en is in beslag genomen. Tegen de beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn na verhoor heengezonden.

Snelheidscontroles: maandag
Vlagtwedde: Weenderstraat
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 160 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 98 km.

Hoogezand: Kielsterachterweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: onbekend, aantal overtredingen:
2, hoogst gemeten snelheid: 106 km.

Stad volgt