Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB neemt SNP-reizen en Pin High Golftravel over

Den Haag, 4 januari 2005

De ANWB heeft eind 2004 twee touroperators overgenomen. Het zijn Pin High Golftravel en SNP Natuurreizen. Deze twee reisorganisaties zijn marktleiders op hun werkveld. Zij bieden golfreizen respectievelijk wandel- en actieve vakanties in de natuur in binnen- en buitenland aan. Beide zijn sterk gericht op de verkoop via internet.

De activiteiten van beide touroperators sluiten zeer nauw aan bij de interessevelden van veel ANWB-leden en daarmee ook bij veel andere activiteiten die de ANWB voor deze leden heeft ontwikkeld. De reizen en vakanties vormen dan ook een goede uitbreiding van het assortiment aan reizen dat de ANWB biedt.

De ANWB wil voor haar leden een organisatie zijn die op het gebied van vakantie en vrije tijd van grote betekenis is. Door op dit werkterrein nieuwe activiteiten te beginnen zal de rol en de betekenis van de ANWB in de wereld van vakantie en reizen meer body krijgen.

Pin High Golftravel en SNP Natuurreizen blijven als zelfstandig geleide (dochter) ondernemingen voort­bestaan en ook onder eigen naam reizen aanbieden. Het huidige management van beide touroperators blijft aan. Voorts zal hun reisaanbod, soms onder het label ANWB Ledenreizen, worden aangeboden via de ANWB-kanalen, met name anwb.nl. Daarnaast ligt het in de bedoeling om golfproducten te ontwikkelen in nauwe samenwerking tussen Pin High Golftravel en ANWB Golf .

Het personeel van zowel Pin High Golftravel als SNP Natuurreizen blijven in dienst van de respectievelijke ondernemingen onder de eigen arbeidsvoorwaarden.

Het aantal 'reisdochters' komt met de overnames op vier. De ANWB heeft Pharos Reizen, een touroperator gespecialiseerd in autovakanties in Nederland en Europa en FOX-vakanties, een door vele reizigers gewaardeerde specialist in exotische reizen.

Zie ook www.snp.nl en www.pinhigh.com

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)