Time : 10:06:10 AM
Date : Tuesday, January 04, 2005
Sender Name: Gilde Biotechnology

Gilde leidt financieringsronde van Neuro3d met 31,5 miljoen euro

UTRECHT, Nederland, 4 jan. /PRNewswire/ --
Het biotechnologiefonds van Gilde heeft aangekondigd dat het vandaag de investering in Neuro3d, een biofarmaceutisch bedrijf dat zich specialiseert in geneesmiddelenontdekking en -ontwikkeling voor psychiatrische aandoeningen, heeft voltooid. Neuro3d heeft 31,5 miljoen euro (USD 41 miljoen) bijeengebracht in een derde financieringsronde door een consortium van internationale investeerders, dat werd geleid door het biotechnologiefonds van Gilde Investment Management. In deze ronde
deden ook nieuwe investeerders mee, waaronder AXA Private Equity, die de leiding deelde, Healthcare Private Equity LP (Scottish Widows Investment Partnership), GIMV, en terugkerende investeerders HealthCap, Techno Venture Management Partners (TVM), Sofinnova Partners en APAX Partners.
De nieuwe fondsen zullen zowel gebruikt worden om verder te gaan met de klinische ontwikkeling van de innovatieve geneesmiddelen waaraan al werd gewerkt en die bedoeld zijn voor psychiatrische aandoeningen zoals schizofrenie, depressiviteit en psychische angsten, als voor het versnellen van de ontwikkeling van
geneesmiddelen in de kliniek om dit late stadium uit te breiden met innovatieve geneesmiddelen met een nieuwe werking. Het portfolio van het bedrijf omvat ocaperidone in fase II proeven voor de behandeling van schizofrenie, twee nieuwe antidepressiva met verschillende werking in fase I proeven en verscheidene geneesmiddelen in de onderzoeksfase of preklinische ontwikkeling.
"Wij zijn erg blij dat we afgelopen december een van de grootste particuliere financieringen voor biotechnologische toepassingen in Europa in 2004 hebben afgesloten. De interesse van investeerders bekrachtigt onze op stapel zijnde producten, onze bedrijfsstrategie en ons toegewijde, commerciële managementteam," merkt Charles Woler, algemeen directeur van Neuro3d op. "We hebben een aantal van 's werelds toonaangevende investeerders op levenswetenschappelijk gebied aangetrokken door Neuro3d en wij zien nu de verdere succesvolle ontdekking en ontwikkeling van onze innovatieve geneesmiddelen voor psychiatrische aandoeningen tegemoet."
"We zijn onder de indruk van de vooruitgang die Neuro3d heeft geboekt sinds de laatste financiering die heeft geresulteerd in een grote hoeveelheid potentiële geneesmiddelen en in een van de meest geavanceerde particuliere biotechnologiebedrijven in Europa," merkt Marc-Oliver Perret, directeur van Gilde Investment Management op, die deelneemt aan de raad van bestuur van Neuro3d in combinatie met de financiering. "Met een eersteklas managementteam geloven we dat Neuro3d beschikt over de basis om haar innovatieve geneesmiddelenprogramma snel richting een markt van 38 miljard USD te bewegen."

Over Neuro3d
Neuro3d SA is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van psychiatrische aandoeningen zoals schizofrenie, depressiviteit en psychische angsten. Neuro3d heeft veel innovatieve bestanddelen op stapel met een nieuwe werking en met de potentie de beperkingen van huidige geneesmiddelen te overwinnen. Het belangrijkste bestanddeel van Neuro3d, het atypische antipsychoticum ocaperidone wordt onderzocht in internationale dubbelblinde fase II studies voor behandeling van schizofrenie. Klinische studies zijn ook begonnen met twee innovatieve geneesmiddelen met nieuwe werking voor de behandeling van depressiviteit en psychische angsten. Het uitgebalanceerde portfolio van producten in het klinische stadium wordt gecomplementeerd door diverse follow-up bestanddelen in onderzoeksstadium of preklinische studies. Het bedrijf werd in november 2000 opgericht en heeft momenteel 39 werknemers. Neuro3d is gevestigd in Mulhouse, Frankrijk.

Over Gilde Investment Management
Het in Nederland gevestigde Gilde Investment Management (http://www.gilde.nl), opgericht in 1982, is een toonaangevende, internationale, particuliere investeerder en beheert vier gespecialiseerde particuliere aandelenfondsen met totaal 1,7 miljard euro aan toegewezen kapitaal. Het biotechnologiefonds van Gilde richt zich op innovatieve biotechbedrijven in Europa en investeert van vroeg tot laat stadium kapitaal.
Het fonds investeert in bedrijven die actief zijn op het gebied van geneesmiddelenontdekking, diagnostiek en medische apparatuur. Gilde handelt normalerwijze als hoofdinvesteerder in internationale consortia. Neuro3d is de derde investering in 2004 door het biotechnogiefonds van Gilde, na de investeringen in Agendia (Nederlands) en Chroma Therapeutics (VK). Deze investeringen complementeren een gevarieerd portfolio, waaronder Ablynx (België), BG Medicine (VS/Nederland), Glycart Biotechnology (Zwitserland), Innate Pharma (Frankrijk) en Pieris Proteolab (Duitsland).

BRON Gilde Investment Management

CONTACTPERSOON: Marc Olivier Perret, of Arthur Franken, beiden van Gilde Biotechnology, +31-30-219-25-36, Fax: +31-30-219-25-96, franken@gilde.nl
website: http://www.gilde.nl

URL: http://www.gilde.nl
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL