Stad Utrecht, 10.10 uur

utrecht 04-01-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man beroofd van tas

UTRECHT Op maandagochtend is een 30-jarige automobilist uit Utrecht berooft van zijn tas.

Omstreeks 06.50 uur stopte hij voor een rood verkeerslicht op het 24-Oktoberplein. Naast hem stopte een bromfietser en de bestuurder sloeg de ruit van de bijrijdersportier in. De verdachte nam de tas van het slachtoffer weg. Hij is vervolgens met gedoofde lichten weggereden, in de richting van het centrum, over de Weg der Verenigde Naties

De politie is op zoek naar getuigen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Marco Polo, via 0900-8844.

Minderjarige winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag zijn twee meisjes van 14 en 15 jaar, uit Nieuwegein en Maarssenbroek aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Toen de meisjes omstreeks 12.00 uur een winkel aan de Rijnkade uit wilde lopen, gingen de detectiepoortjes af. Hierop gooiden zij de gestolen artikelen weg. Zij zijn aangehouden door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de politie. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen via bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan.

Kindje lichtgewond door aanrijding

UTRECHT Op maandagmiddag is een 3-jarig kindje gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 17.30 uur zagen surveillerende agenten op de Ahornstraat 2 vrouwen en drie kinderen de weg oversteken. Twee kinderen liepen de rijbaan op en het 3-jarige kindje rende hard de rijbaan over. Uit tegenovergestelde richting kwam een 38-jarige autobestuurster uit Utrecht met normale snelheid aanrijden. Gezien de afstand was een aanrijding onvermijdelijk. Het kindje werd door de aanrijding geschept en kwam op het wegdek terecht en raakte lichtgewond.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van een kledingwinkel aan het Vredenburg zag dat een man kleding mee de winkel uitnam zonder deze eerst af te rekenen. Het personeel zette de achtervolging in en kon de 19-jarige verdachte uit Rotterdam ter hoogte van de Lange Elisabethstraat aanhouden. De man werd overgedragen aan de politie en ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - Op het Attleeplantsoen heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 januari kreeg een automobilist op het Attleeplantsoen omstreeks 02.15 uur een stopteken. De 24-jarige man uit Utrecht had niet handsfree zitten bellen. Op het moment dat hij werd aangesproken riep hij wel te weten waarom hij aan de kant gezet was. Hij had namelijk te hard gereden. De agenten maakte de man duidelijk dat hij een bekeuring kreeg voor het niet handsfree bellen, maar roken ook een sterke alcohollucht.

Na een eerste blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben. De Utrecht werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Hier wees de ademanalyse 330 ug/l uit. Uiteindelijk kreeg de man een bekeuring voor het niet handsfree bellen en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Met een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.