Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

04-01-2005 - Persberichten District II

SNELHEIDSCONTROLE
PAPENDRECHT Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar heeft de politie 54 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. De politie hield de controle op maandagmorgen 3 januari 2005 van 09.00 uur tot 10.15 uur op de Ketelweg. In totaal controleerden zij 510 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

LANGERAK- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar heeft de politie 14 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. De politie hield de controle op maandagmiddag 3 januari 2005 van 16.30 tot 18.00 uur op de Melkweg. In totaal controleerden zij 230 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/uur.

GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar heeft de politie 41 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. De politie hield de controle op maandagavond 3 januari 2005 van 19.15 tot 21.45 uur op de Arkelsedijk. In totaal controleerden zij 185 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur.

VERKEERSCONTROLE
MOLENAARSGRAAF- BLESKENSGRAAF Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie 16 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 7 keer geen autogordel dragen en 9 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. De politie hield de controle op maandagmorgen 3 januari 2005van 09.00 uur tot 12.00 uur op de Damseweg te Molenaarsgraaf en de Kerkstraat te Bleskensgraaf. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur. In totaal controleerden zij ongeveer 90 voertuigen.

GORDELCONTROLE
MEERKERK- AMEIDE- LEXMOND- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op maandagmiddag 3 januari 2005 van 12.30 tot 16.00 uur op de Bazeldijk te Meerkerk, de Lekdijk te Ameide en het Lakerveld te Lexmond. In totaal werden ongeveer 80 voertuigen gecontroleerd.

GESLAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 16 jarig meisje uit Giessenburg is geslagen door een 20 jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam. De 20 jarige vrouw is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagmiddag 3 januari 2004 omstreeks 13.40 uur in winkelcentrum Den Bogerd. De 20 jarige vrouw kreeg ruzie met de moeder van het 16 jarige meisje. Het 16 jarige meisje en de 20 jarige verdachte hebben al langer een conflict met elkaar. Het kwam uiteindelijk tot een handgemeen waarop geslagen werd. Het 16 jarige meisje liep een dikke wang en een schaafwond aan haar kin op. Tijdens het verhoor ontkende de 20 jarige vrouw dat zij had geslagen. Zij verklaarde dat ze het meisje slechts wegduwde. Na verhoor is zij met een dagvaarding heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
SLIEDRECHT- Op maandagmiddag 3 januari 2005 omstreeks 16.55 uur, vond op de kruising Simon Stevinstraat met de Thorbeckelaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De fietser, een 47 jarige man uit Sliedrecht, kwam vanuit de Simon Stevinstraat, sloeg rechtsaf de Thorbeckelaan en wilde vervolgens rechtdoor het zebrapad oversteken. Achter de fietser reed een personenauto, bestuurd door een 20 jarige vrouw uit Sliedrecht, welke eveneens rechtsaf sloeg. Zij had niet verwacht dat de fietser bij het zebrapad overstak en zag dit te laat. Een aanrijding volgde. De fietser is met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De fiets en de auto raakte beschadigd.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op maandagavond 3 januari 2005 omstreeks 19.00 uur is een 59 jarige man uit Papendrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij was betrokken bij een kleine aanrijding op de Jan Steenlaan. Hij reed met zijn personenauto tegen de deur van een geparkeerde auto aan waarvan de bestuurder bezig was zijn kinderen in de auto te zetten. De man reed een stukje door, stopte en reed achteruit. Hij wisselde wat woorden en reed vervolgens weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Beide autos raakten beschadigd. Hij werd in zijn woning door politieagenten aangehouden. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK KAPSALON
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op maandag 3 januari 2005 is tussen 13.00 en 23.00 uur ingebroken in een kapsalon aan het Peulenplein. Nadat een ruit werd ingeslagen zijn 5 potjes haarstyling-gel met een totale waarde van 65 euro gestolen.