Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-01-2005 - Persberichten District I

INBRAAK BEDRIJF
ZWIJNDRECHT In de nacht van zondag 2 januari op maandag 3 januari 2005 is tussen 23.45 uur en 03.45 uur ingebroken in een bedrijf aan de Kreekweg. Nadat een deur was opengebroken kon men binnenkomen, waar diverse kasten werden opengebroken. Er is een grote hoeveelheid (elektrisch) gereedschap gestolen. Uit een auto die op het terrein geparkeerd stond werd eveneens gereedschap gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie 15 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 3 keer geen autogordel dragen, 1 keer voor het niet tonen van het rijbewijs, 2 keer wegens foutief parkeren en 9 bestuurders volgden niet de verplichte rijrichting. De politie hield de controle op maandagmorgen 3 januari 2005 van 10.15 uur tot 12.00 uur op de Singel, Bagijnhof, Johan de Wittstraat. In totaal controleerden zij ongeveer 75 voertuigen.

GEEN GELD TERUG DAN MAAR KLEDING STELEN
DORDRECHT - De politie heeft maandagmiddag 3 januari een 21-jarige man uit Schiedam aangehouden omdat hij kleding had gestolen uit een winkel aan de Voorstraat. De verdachte kwam in eerste instantie in de winkel om de rok van zijn vriendin terug te brengen. Hij wilde zijn geld terug. De verkoopster wees hem erop dat alleen ruilen mogelijk was. De man wilde ook geen tegoedbon aannemen. Daarop besloot de verdachte het anders op te lossen; hij rukte acht broeken uit een rek en wilde daarmee weg gaan. De man werd tegengehouden door de eigenaar van de zaak waarna de politie werd gewaarschuwd.

INBRAAK SCHOOL
DORDRECHT- Op dinsdagochtend 4 januari 2005 omstreeks 03.10 uur is ingebroken in een school aan het Mauveplein. Nadat een ruit werd verwijderd kon men binnenkomen. Gestolen is in ieder geval 1 computer.