Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Hoeksche Waard

04-01-2005 - Persberichten District III

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
NUMANSDORP Maandagmorgen 3 januari 2005 heeft de politie op de parkeerplaats langs de A29 een Niets erin, Niets eruit controle gehouden. In totaal zijn 13 autos gecontroleerd. 11 autos waren in orde, in twee autos was buit zichtbaar. Met deze acties probeert de politie Zuid-Holland-Zuid inwoners uit de regio op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen voor wat betreft het afsluiten van hun auto en het achterlaten van waardevolle spullen in hun auto. Soms maken mensen het de inbreker wel erg aantrekkelijk.

VERDACHT VAN AUTODIEFSTAL
NUMANSDORP - De politie heeft maandagmorgen 3 januari een 19-jarige man uit Dinteloord aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een auto. Agenten troffen de man aan in een Belgisch voertuig onder het viaduct van de Haringvlietbrug aan de Molendijk. De auto bleek na controle als gestolen gesignaleerd te staan in België. Ook werd er een vuurwapen in een plastic tas aangetroffen in de auto evenals een filmkokertje met daarin een kleine hoeveelheid drugs. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

RIJDEN ONDER INVLOED
MIJNSHEERENLAND- Op dinsdagochtend 4 januari 2005 omstreeks 01.10 uur is op de Provincialeweg een 26 jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.