Gemeente Leusden

03-01-05

Leusden helpt Azië

De gemeente Leusden heeft vandaag besloten een bedrag van Euro 30.000,--, één euro per inwoner, beschikbaar te stellen voor hulp aan de slachtoffers van de ramp in Zuid-Oost Azië. De burgemeester maakt dit vanavond bekend tijdens de nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis van Leusden. Een bedrag van Euro 20.000,-- is rechtstreeks bestemd voor noodhulp. Het resterende bedrag van Euro 10.000,-- wordt in overleg met de Stichting Leusden Wereldwijd besteed aan structurele hulp aan het getroffen gebied.

Het college van Leusden heeft het bedrijfsleven en andere organisaties opgeroepen om het bedrag van Euro 30.000,-- minimaal te verdubbelen en de gemeentelijke actie te ondersteunen door een bijdrage te storten op giro 555 ten name van de Samenwerkende Hulporganisaties.

De gemeentelijke actie gaat vanavond van start tijdens de nieuwjaarsontmoeting met de onthulling van een financiële thermometer aan de gevel van het gemeentehuis. Op die thermometer wordt de komende week dagelijks de stand bijgehouden van de Leusdense hulpactie. De gemeente vraagt daarom bedrijven en andere organisaties hun gift te melden via een speciaal daarvoor geopend e-mailadres leusdenhelptazie@leusden.nl of het centrale telefoonnummer binnen de gemeente Leusden, (033) 496 15 79.


---