Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 4 januari

* RUIM TWEEDUIZENDVIJFHONDERD HENNEPPLANTEN AANGETROFFEN EN EEN

VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiemensen namen maandag ruim tweeduizendvijfhonderd hennepplanten in beslag, die werden aangetroffen in woningen in de Adriaan Kooningsstraat, Elegantierstraat, Van der Hilststraat en Frans Bekkerstraat. Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde maandagmiddag omstreeks half drie, naar aanleiding van tips, een onderzoek in een penthouse aan de Adriaan Kooningsstraat in en ontmantelde een hennepkwekerij. In totaal werden 1650 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld. In een woning in de Elegantierstraat werden, naar aanleiding van een waterlekkage, maandagmiddag rond kwart over twee 300 hennepplanten in beslag genomen. Ook werd in een trapkast een vuurwapen met patronen, springstof en een kogelwerend vest aangetroffen en in beslag genomen. Twee 28-jarige mannen uit Rotterdam werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Politiepersoneel van het district Rotterdam-West ontmantelde maandagavond omstreeks kwart voor zeven, naar aanleiding van een waterlekkage, een hennepkwekerij in een woning in de Van der Hilststraat in. In totaal werden 290 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld. Maandagavond omstreeks kwart voor negen werd een 31-jarige bewoner van de Frans Bekkerstraat, op grond van de Opiuwmet, aangehouden. In zijn woning werd, naar aanleiding van stankoverlast, een onderzoek ingesteld waarbij 352 hennepplanten werden aangetroffen. Eneco-personeel sloot de stroomvoorziening af, nadat was geconstateerd dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt.


* HUISELIJK GEWELD
PRINS-ALEXANDER - Maandagavond werd een 68-jarige man door zijn 67-jarige echtgenote gestoken met een mes. De man werd met een hoofdwond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De vrouw stak de man naar aanleiding van langdurige relatieproblemen. De vrouw werd ingesloten voor verhoor.


* BEDRIJF IN AUTOMATERIALEN OVERVALLEN
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks negen uur werd een bedrijf in automaterialen aan de Stadionweg overvallen. Twee gemaskerde mannen drongen de winkel binnen, waarna enkele personeelsleden werden gekneveld. Onder bedreiging van vuurwapens werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Met de buit renden de overvallers het pand uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.

Uitgave maandag 3 januari

* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT BRAND
ROTTERDAM - Maandagochtend omstreeks half zes brak er brand op de zolder van een woning aan de Berkelselaan. Bewoners van omliggende woningen werden door politiemensen door geluidssignalen gealarmeerd, uit hun woning gehaald en in bussen van de RET opgevangen.
Rond kwart voor zes maakte de brandweer 'grote brand' en omstreeks half zeven gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De woningen en een kunstatelier kunnen als gevolg van water- en brandschade niet meer bewoond worden. Drie andere panden moeten gelucht worden.
Een dertigjarige bewoner van een pand aan de Berkelselaan werd ter plaatse aangehouden omdat de brand mogelijk in de hennepkwekerij, in zijn woning, was ontstaan. Naar de oorzaak van de brand wordt door de Technische Recherche een nader onderzoek ingesteld.


* MAN OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een 54-jarige Rotterdammer werd in de nacht van zondag op maandag rond één uur op de 's Gravendijkwal overvallen door twee mannen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de man van zijn mobiele telefoon en autosleutels beroofd. Na de beroving renden de overvallers weg in de richting van de Rochussenstraat. Door de recherche van district Rotterdam-Centrum wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VROUW ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
BARENDRECHT - Een 34-jarige Rotterdamse raakte zondagavond zwaar gewond nadat zij uit haar auto was geslingerd. De vrouw die, rond tien uur, over de rijksweg A29 Z-N reed verloor ter hoogte van het Vaanplein de macht over het stuur en raakte van de weg. Omdat ze geen gordel droeg werd zij uit de auto geslingerd en kwam onder haar voertuig terecht. Door de brandweer is het slachtoffer onder de wagen vandaan gehaald, waarna zij naar het Erasmus Medisch Centrum werd overgebracht.