Politie houdt vandalen aan

Berkenwoude 04-01-2005 - De politie hield maandag 3 januari rond 16.25 uur nabij het Cultureel Centrum aan de Kerkweg 11 jongeren aan voor het plegen van vernielingen, het drinken van alcoholhoudende drank op de openbare weg, het afsteken van vuurwerk en het kapotgooien van bierflessen.

De jongeren uit Berkenwoude, Bergambacht en Ouderkerk aan den IJssel en in de leeftijd 15 tot 20-jaar, vernielden ondermeer een fiets en een publicatiebord van het Cultureel Centrum. Ook liep men over het dak van het Centrum en probeerde een invalideopgang te vernielen.

Melding De politie greep in nadat er een melding over de vernielzuchtige jongeren was binnengekomen. Na hun verhoor werden de jongeren in de avond weer op vrije voeten gesteld. Daarbij kregen ze een proces-verbaal voor het plegen van openlijk geweld, vernielingen en het drinken op de openbare weg alsmede voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. Vier meelopers van de groep kregen voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs eveneens een bekeuring.