Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 4 januari 2005

Aanrijding veroorzaakt met drank op

Alleen materiele schade, bestuurder krijgt boete

Goor

Een 27 jarige automobilist uit Enschede reed op maandag 3 januari '05 omstreeks 23.23 uur over de Hengevelderstraat in Goor. Bij de kruising met de Voorstraat wilde hij linksafslaan. Hij had echter een te hoge snelheid en belandde met zijn voertuig tegen de gevel van een pand aan de Voorstraat. De auto en de gevel raakten beschadigd. De automobilist klaagde over pijnlijke ribben maar wenste geen medische behandeling. De man werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 0,9 promille. De Politie Twente maakt proces-verbaal op. (05-001124)

Aanrijding met letsel

Vrouw werd met letsel aan haar voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Hengelo

Op maandag 3 januari '05 omstreeks 17.18 uur reed een 42 jarige vrouw op haar fiets over de Klaverstraat in Hengelo. Zij kwam uit de richting van de Woltersweg. Op de T-kruising met de Wanstraat verleende de vrouw onvoldoende voorrang aan de voor haar van rechts komende automobilist. Deze automobilist, 66 jaar uit Hengelo, wilde op de kruising linksaf slaan en hield hierbij niet voldoende rechts. Hierdoor kwamen beiden met elkaar in botsing. De vrouw is met letsel aan haar voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (05-001004)

Drie auto's gestolen

Één auto is inmiddels teruggevonden, Politie Twente stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.

Hengelo

In de nacht van zondag 2 januari '05 op maandag 3 januari '05 werden in Hengelo drie auto's weggenomen. Twee auto's aan de F. Zernikestraat en één auto aan de Gieskesstraat. De weggenomen witte Honda CRX aan de F Zernikstraat werd later aangetroffen aan de Goudenregenstraat. De audioapparatuur was uit de auto weggenomen. Getuigen hebben twee mannen bij deze gestolen auto gezien. Signalement van deze mannen: Man 1: blank, 18 jaar oud ongeveer 1.75-1.80 m lang, normaal postuur, geen bril/baard/snor, donker trainingspak, donker bomberjack, zwarte baseball pet. Man 2: blank, 1.90 m lang, 20 jaar oud, slank tot dun postuur, licht trainingspak, donker mutsje.

De andere auto die weggenomen is vanaf de F Zernikestraat betreft een zwarte Opel Kadett voorzien van het kenteken ZK-33-SF. Bijzonderheden aan deze auto zijn de dubbele uitlaat, sportvelgen en de zogenaamde 'booskijker'koplampen. Aan de Gieskesstraat werd een rode Fiat Uno voorzien van het kenteken ZR-43-YD weggenomen. De Politie Twente verzoekt getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen deze te melden. Telefoonnummer 0900-8844 of anoniem met bel M 0800-7000. (05-000589, 05-000593, 05-000596)

Inbreker op heterdaad aangehouden

Bejaarde bewoonster was op het moment van de inbraak niet in haar woning. Oplettende buren hebben de politie gealarmeerd.

Hengelo

Op maandag 3 januari '05 omstreeks 20.20 uur kwam er bij de Politie Twente een melding van bewoners aan de Sleedoornstraat in Hengelo. Zij hoorden gestommel in de woning van hun buurvrouw. Agenten zijn daarop onmiddellijk naar de betreffende woning gegaan. Zij zagen dat er een deur was opengebroken. Met behulp van een diensthond werd in de woning een 22 jarige man uit Hengelo aangehouden. De agenten zagen dat de woning doorzocht was. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. De 85 jarige bewoonster was op het moment van de inbraak niet in haar woning aanwezig. Zij komt vandaag aangifte doen. (05-001070)

Autogordelcontrole

Ook werd een bestuurder bekeurd die al meer dan 10 jaar zonder geldig rijbewijs reed.

Rossum (o)

Op maandag 3 januari '05 werd tussen 13.00 uur en 14.30 uur een autogordel controle gehouden aan de Thijstraat in Rossum. Zes personen werden bekeurd voor het niet dragen van de verplichte gordel. Na controle kreeg een 33 jarige man uit Agelo twee bekeuringen. Hij reed al meer dan 10 jaar zonder geldig rijbewijs. Tevens was het voertuig waar hij in reed niet verzekerd. De man moest de auto achter laten. (05-000861)

Slapende doorrijder

Verdachte van doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding werd enkele uren later slapend in zijn auto aangetroffen.

Bornerbroek/Almelo

Op maandag 3 januari '05 omstreeks 11.36 uur kwam er een melding bij het regionaal meldcentrum van de politie Twente over een aanrijding waarbij de veroorzaker was doorgereden. De aanrijding had plaatsgevonden aan de Lohuisstraat in Bornerbroek. Er werd een signalement van de bestuurder en het kenteken van de auto doorgegeven. Omstreeks 14.17 uur werd de betreffende auto en bestuurder aangetroffen op de Bornerbroeksestraat in Almelo. De 61 jarige bestuurder uit Almelo zat achter het stuur en was in slaap gevallen. De agenten hebben de man gewekt en een blaastest afgenomen. De man blies een uitslag van 2,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-000851)

Jongen aangehouden voor vernieling

Schutting was vernield in de nacht van oud op nieuw door een groep jongeren. Politie stelt nader onderzoek in en verwacht meer personen aan te houden.

Vroomshoop

In de nacht van oud op nieuw werd omstreeks 5.30 uur een schutting vernield van een woning aan de Vogelkers in Vroomshoop. Een groep jongeren werd hierbij gezien. Eén jongen van 16 jaar is voor deze vernieling en openlijke geweldpleging aangehouden. Hij wordt opgesloten en is inmiddels in verzekering gesteld. De Politie Twente onderzoekt tevens een mishandeling gepleegd door deze groep en verwacht spoedig meer jongeren aan te houden. (05-00989 05-000142.)

Aanrijding met letsel

Drie gewonden werden overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis

Hengelo

Op dinsdag 4 januari 2005 omstreeks 8.18 uur vond op de Hasselerbaan in Hengelo een aanrijding plaats. Een 31 jarige automobilist uit Hengelo reed over de Hasselerbaan. Hij reed in de richting van de de Oldenzaalsestraat, richting A1 oprit richting Amsterdam. Voor de kruising van de Hasselerbaan met de Oldenzaalsestraat ligt op de as van de weg een vluchtheuvel. De automobilist reed deze vluchtheuvel links, dus de verkeerde kant, voorbij. Hierdoor reed hij frontaal tegen een 54 jarige automobilist uit Hengelo, die hem op dezelfde weg tegemoet kwam, op. Deze automobilist reed op zijn eigen weghelft. Bij hem in de auto zat zijn 10 jarige zoon. De 31 jarige automobilist schoot na deze aanrijding met zijn voertuig links de vluchtheuvel op. Toen hij hier vanaf reed botste hij tegen de auto van een 30 jarige vrouw uit Hengelo op. Zij stond in een file te wachten voor de kruising (Hasselerbaan/Oldenzaalsestraat ). De 31 jarige man, 54 jarige man en de 10 jarige jongen werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de 31 jarige man werd door de aanrijding geheel vernield. Het kentekenbewijs werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-001173)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588
---- --