Gemeente Dongen


Vrijwilligersonderscheiding voor mevrouw Kaplan en Stichting Sport en Spel 04-01-2005 00:00

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst hebben burgemeester Hans van Brummen en wethouder Piet Panis de vrijwilligersonderscheiding 2004 aan mevrouw Aysun Kaplan en aan Stichting Sport en Spel uitgereikt.

Mevrouw Aysun Kaplan was genomineerd in de categorie vrijwilliger 2004. Stichting Sport en Spel was evenals De Zonnebloem en Harmonie Aurora & Popkoor Spirit genomineerd in de categorie vrijwilligersorganisatie 2004. Het was de vierde keer dat de vrijwilligersonderscheidingen werden uitgereikt.

Mevrouw Aysun Kaplan ontving de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de Turkse gemeenschap als geheel en voor de vrouwen in het bijzonder. Ze helpt en steunt Turkse vrouwen bij problemen die zij ondervinden bij het leven in een voor hen vreemde Nederlandse samenleving. Mevrouw Kaplan is een van de drijvende krachten achter de Internationale Vrouwengroep Dongen. Deze organisatie heeft als doelstelling om alle Dongense vrouwen uit diverse culturen een positie te geven waarin zij zich thuis en prettig voelen en waarin zij zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Dit kan door ontmoeting en uitwisseling van vrouwen van verschillende culturen te bevorderen. Vrouwen kunnen elkaar zo steunen bij het oplossen van problemen en ervaringen delen. Daarnaast organiseert de vrouwengroep voorlichtingsbijeenkomsten en activiteiten die de zelfstandigheid van vrouwen bevorderen, zoals fietsen en zwemmen. Jaarlijks organiseert de groep een activiteit ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.

Vrijwilligersorganisatie 2004
Stichting Sport en Spel uit s Gravenmoer mag zich vrijwilligersorganisatie 2004 noemen. Zij ontving de onderscheiding omdat zij al jarenlang jaarlijks een aantal activiteiten voor de inwoners van s Gravenmoer organiseert. Tijdens de jaarlijkse activiteitenweek draagt de stichting zorg voor de organisatie van een sportdag, playbackwedstrijden voor jong en oud en voor een sterrenslag. De stichting staat ook garant voor het Wielfeest, waarbij de sociale banden in s Gravenmoer worden aangehaald. Sport en Spel maakt bovendien altijd veel werk van het inhalen van St. Nicolaas in s Gravenmoer. Met al deze activiteiten levert de stichting Sport en Spel een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in s Gravenmoer.