Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - vluchtende winkeldieven bekogelen achtervolger
Publicatiedatum: 04-01-2005

De Arnhemse politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met geweld. Het duo, een 25-jarige Arnhemmer en een leeftijdsgenoot uit het Gelderse Hengelo, werd rond half vier door een beveiligingsmedewerker betrapt bij diefstal van diverse flesjes cosmetica uit een parfumeriezaak aan de Ketelstraat. De beveiligingsmedewerker zette meteen de achtervolging in om beide mannen aan te houden. Daarbij gooiden de beide verdachten met de buit naar hun achtervolger. Die wist de projectielen enkele keren te ontwijken maar werd ook door enkele flesjes geraakt. Een attente fietsster schoot te hulp en stelde haar fiets ter beschikking toen bleek dat de beide vluchtende verdachten uit begonnen te lopen op de beveiligingsmedewerker. Inmiddels gelukte het met behulp van gewaarschuwde agenten de 25-jarige Arnhemmer aan te houden in een horecazaak aan de Rijnkade, waar hij zich op het toilet verschanst had. De andere verdachte kon even later op de Rietgrachtstraat worden aangehouden. Beiden zouden voor enkele honderden euro's aan cosmetica hebben gestolen en zijn voor onderzoek ingesloten. Een groot deel van de buit kon worden teruggevonden. De beveiligingsmedewerker was niet gewond geraakt maar deed wel aangifte. De gedupeerde parfumeriezaak bood de attente fietsster een presentje aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - opstootje na aanhouding Arnhemmer

Publicatiedatum: 04-01-2005

In de wijk 't Broek is maandagmiddag een opstootje ontstaan nadat de politie daar een 20-jarige Arnhemmer aanhield. De Arnhemmer moest op last van de Officier van Justitie worden aangehouden omdat hij verdacht werd van een eerder gepleegde diefstal. Agenten belden rond half twaalf aan bij de woning van de man. Kort daarop zagen de agenten aan de achterzijde van de woning de gezochte persoon wegvluchten. Na een korte achtervolging te voet kon de man alsnog worden aangehouden. Vervolgens uitten enkele familieleden en buurtbewoners hun ongenoegen daarover. Een van hen, een 42-jarige Arnhemmer, schold daarbij de agenten uit en bedreigde hen met geweld. Hij werd vervolgens ook aangehouden. De Arnhemmer verzette zich daarbij en werd met behulp van pepperspray overmeesterd. Intussen begonnen zich meer buurtbewoners zich met het voorval te bemoeien. Dat leidde tot enkele schermutselingen met de agenten, die vervolgens de hulp van collega's in riepen om de orde op straat te herstellen. Dat lukte uiteindelijk even later. Naast de al eerder aangehouden 42-jarige Arnhemmer hield de politie nog een 13-jarige meisje en een 40-jarige vrouw aan die de agenten hadden geschopt en geslagen terwijl ze 42-jarige man probeerden aan te houden. De 40-jarige vrouw zou daarbij ook getracht hebben een grote steen op het hoofd van een van de agenten te gooien. Alle verdachten zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - weer twee slachtoffers na truc met hondje
Publicatiedatum: 04-01-2005

Twee inwoonsters van Arnhem zijn maandag het slachtoffer geworden van diefstal uit hun woning na een oplichtingstruc met een vermist hondje. Beide vrouwen, 69 en 85 jaar oud en wonend in de wijk Vredenburg kregen bezoek van een onbekende man die het verhaal opdiste dat zijn hondje was weggelopen. Vervolgens werd gevraagd of er in de tuinen van hun woningen mocht worden gezocht. Kort daarop bleken de slachtoffers hun tassen of portemonnees te missen. In beide gevallen was sprake van een man van tussen de 35 en 40 jaar oud met een getinte huidskleur. Eind december werd een 86 jarige vrouw uit Velp op soortgelijke wijze slachtoffer van diefstal. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken en in voorkomende gevallen geen vreemden binnen te laten. Bij twijfel waarschuwt u de politie via 0900-8844. Een goed signalement kan de politie helpen om snel en doeltreffend op te treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Johan de Wittlaan

Publicatiedatum: 04-01-2005

Bij twee snelheidscontroles op de Johan de Wittlaan in Arnhem zijn maandagavond 288 snelheidsovertreders bekeurd. Het verkeershandhavingsteam controleerde daar tussen 18.40 en 21.45 uur in beide rijrichtingen tussen Arnhem-Centrum en Presikhaaf. In die periode werden 1361 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Bij de controles werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 98 km/u. Op de Johan de Wittlaan mag maximaal 50 gereden worden. Veel van de verkeersongevallen die zich op die weg voordoen blijken te wijten te zijn aan te hard rijden. Om die reden houdt het VHT regelmatig snelheidscontroles.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 04-01-2005

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandag in de gemeente Rheden op diverse wegen snelheidscontroles gehouden. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Op de Havelandseweg in Rheden werd gecontroleerd tussen 08.00 en 09.30 uur. Van de 168 gecontroleerde passanten reden er 31 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

- In Dieren werd tussen 10.40 en 11.45 gecontroleerd op de Kanaalweg. Daarbij reden 49 bestuurders te hard. Tussen de genoemde tijdstippen werden 383 passanten op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u waar maximaal 50 is toegestaan.
- Op de Arnhemsestraatweg, ook in Rheden, werd tussen 12.10 en 13.30 een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 46 van de 730 gecontroleerde bestuurders geflitst die te hard reden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden