VGZ ZORGVERZEKERAAR U.A.

Zorgverzekeraar VGZ vergoedt Becel pro.activ

Zorgverzekeraar VGZ vergoedt met ingang van dit jaar het gebruik van Becel pro.activ producten. Dit is uniek in verzekeringsland; nooit eerder heeft een ziektekostenverzekeraar het gebruik van een voedingsmiddel vergoed. Becel pro.activ van Unilever verlaagt actief het slechte LDL-cholesterol. Een lager LDL-cholesterol betekent minder kosten in het medische circuit vanwege de lagere kans op hart- en vaatziekten. De vergoeding van Becel pro.activ past in het streven van VGZ óók sterk te zijn op het gebied van preventie. Verzekerden die Becel pro.activ gebruiken, krijgen tot maximaal 40 euro per jaar vergoed.

VGZ, met 2,1 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, heeft preventie hoog in het vaandel staan. VGZ ziet voor zichzelf een duidelijk rol bij het gezonder en meer bewust maken van de maatschappij. Een gezonde levensstijl bespaart veel geld. Zo gebruiken bijvoorbeeld 120.000 VGZ-verzekerden cholesterolverlagende medicatie. De kosten daarvan bedragen 35 miljoen euro per jaar. En 6100 VGZ-verzekerden ondergingen in 2003 een dotterbehandeling of een hartoperatie. Kosten daarvan: 57 miljoen euro. Een cholesterolverlaging van 10 tot 15% resulteert in een aanzienlijk lagere kans op hart- en vaatziekten. Voor zestigers betekent dit 20 tot 30% minder kans en voor veertigers zelfs 50% minder kans. Met als gevolg minder uitgaven voor VGZ en dus een laag blijvende premie.

De cholesterolverlagende werking van Becel pro.activ is wetenschappelijk bewezen. Becel pro.activ zorgt bij dagelijks gebruik van drie porties voor een aanzienlijke cholesterolverlaging. Daarom wordt Becel pro.activ ook aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. Becel pro.activ is er als halvarine-, melk- en yoghurtproduct. Eén op de drie Nederlanders heeft een verhoogd cholesterolgehalte.