Politie Limburg-Zuid

Datum ( dinsdag 4 januari 2005

Maastricht; poging straatroof
Twee 20-jarige mannen uit Maastricht en Enschede liepen dinsdag 4 januari om 04.45 uur over Hoogfrankrijk in Maastricht toen ze aangesproken werden door twee andere mannen. Eén van hen trok plotseling een mes en bedreigde daarmee de Maastrichtenaar. Hij moest zijn spullen afgegeven. Toen hij dat niet deed, kreeg hij enkele rake klappen. Op een gegeven moment wist de Maastrichtenaar weg te rennen. Ook het slachtoffer uit Enschede werd bedreigd en zelfs aan zijn kleding onderzocht. Toen de daders kennelijk niets van hun gading aantroffen, kreeg ook dit slachtoffers enkele rake klappen waardoor hij letsel in zijn gezicht opliep. De verwondingen moesten nadien door het gewaarschuwde ambulancepersoneel behandeld worden. Na de poging tot beroving renden de daders hard weg in de richting van de Capucijnenstraat. Van hen ontbreekt ieder spoor.

Heerlen; belediging van politie
Rijdend over de Geerstraat in Heerlen stak een 20-jarige autobestuurder uit Heerlen op maandag 3 januari om 10.05 uur vanuit een geopend raam de middelvinger op naar een passerende politiepatrouille. Een en ander werd aanschouwd door diverse voorbijgangers. Op de Honigmanstraat kon de politie de man een stopteken geven waarna hij aangehouden werd. Er werd contact opgenomen met Justitie die tegen de verdachte snelrecht zal toepassen. Hij zal zich op 17 maart moeten verantwoorden voor de rechter.

Heerlen; hond in beslag genomen
Maandag 3 januari om 18.00 uur zag de politie op de Honigmanstraat in Heerlen een 25-jarige man uit Rotterdam lopen die een pitbullachtige hond bij zich had. Toen de politie naar de vereiste papieren vroeg om de hond legaal voorhanden te hebben, kon de man die niet tonen. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hem werd proces-verbaal aangezegd. Toen de man naar zijn naar gevraagd werd, gaf hij (naar later bleek) een valse naam op. Plotseling zette hij het met zijn hond het op een lopen en vluchtte richting Dautzenbergstraat. Aan de hand van de bewakingscamera's in het centrum kon de vlucht van de man precies gevolgd worden. Dat leidde ertoe dat de politie hem op de Pancratiusstraat kon aanhouden. Op het politiebureau gaf hij opnieuw een valse naam op. Toen hij nader aan de tand gevoeld werd, kwam hij uiteindelijk met de juiste naam op de proppen. Omdat bleek dat hij nog een boete van 376 euro had openstaan en deze niet kon betalen, werd hij voor de duur van 7 dagen ingesloten. Zijn pitbullachtige hond werd in beslag genomen.

Heerlen; parkeermeter vernield
Dinsdag 4 januari hield de politie om 04.10 uur op de Geerstraat in Heerlen twee 20-jarige mannen uit Den Haag en Ilpendam aan. De mannen worden ervan verdacht een op de Geerstraat staande parkeermeter uit de grond getrapt te hebben waardoor deze vernield werd. Tegen beide mannen, die zich ook niet konden legitimeren, is proces-verbaal opgemaakt.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --