ChristenUnie


ChristenUnie zoekt talent Maandag 3 Januari 2005 - 12:16

In het NRC-Handelsblad staat vandaag een artikel over het scouten van talenten binnen de christelijke politieke partijen. De ChristenUnie doet dit o.a. via de Permanente Campagne. Voor het artikel is o.a. Yvette Lont, deelnemer aan de Permanente Campagne geinterviewd.

"Toen de Unie nog niet gefuseerd was, kende ik de partijen GPV en RPF nog niet goed. De ChristenUnie vertegenwoordigde duidelijk alle christenen en ik voelde mij daar als iemand uit de evangelische hoek thuis". Het was niet haar bedoeling toen ze lid werd, maar al vrij snel werd Lont politiek actief. "Bij de vorige
gemeenteraadsverkiezingen, in 2002, zocht de partij naar een lijsttrekker voor deelraad van Amsterdam Zuid-Oost. Wij hebben daar om gebeden en uiteindelijk werd ik het."

Voor de permanente campagne heeft ze een landelijk plan ontwikkeld. "Ik wil een landelijk Redlight Alarmnummer oprichten. Prostituees die in de problemen zitten, moeten snel telefonisch hulp kunnen vragen. Ook moeten ze voorlichting kunnen krijgen."

---