Gemeente Almere

Jaydae 175 duizendste Almeerse

Jaydae Rahma Laghbili is de 175 duizendste inwoonster van Almere. Jaydae, een meisje met de Nederlandse én Marokkaanse nationaliteit, is op 1 januari 2005 geboren. De trotse ouders en het zusje van Jaydae werden op dinsdag 4 januari door burgemeester Jorritsma op het Almeerse stadhuis ontvangen en ontvingen uit handen van de burgemeester de eerste Geboorte CD van Unicef. Wethouder Vincent van der Velde (Financiën) maakte namens het college van B en W bekend dat Almere de actie van de samenwerkende hulpverleningsorganisaties voor de slachtoffers van de ramp in Azië steunt met een bedrag van 1 euro per inwoner.

Namens de gemeente Almere wordt dus 175 duizend euro overgemaakt op giro 555. Daarnaast hebben medewerkers van de gemeente zelf geld ingezameld tijden het Nieuwjaarsontbijt op 3 januari. Deze inzameling heeft 800 euro opgeleverd.

Burgemeester Annemarie Jorritsma reikte aan de ouders van Jaydae het eerste exemplaar van de Geboorte CD uit, één van de landelijke projecten die Unicef in het kader van het 50-jarig bestaan organiseert. De Geboorte CD bevat instrumentale muziek, speciaal samengesteld, gearrangeerd en opgenomen voor de pasgeboren baby. Het repertoire bestaat voornamelijk uit werken van klassieke meesters zoals die vaak worden gebruikt in speeldoosjes (Brahms, Mozart, Schubert etc.).

Deze CD wordt door de gemeente Almere aangeboden aan ouders die geboorteaangifte komen doen op het gemeentehuis. Van iedere CD die cadeau wordt gegeven, gaat 0,40 euro rechtstreeks naar Unicef. Daarnaast wordt de ouders gevraagd kinderen elders in de wereld die wel wat hulp kunnen gebruiken in hun geluk te laten delen door een vrijblijvende gift te doneren aan Unicef.