Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht
4 januari 2005

Woningcorporatie Trias Woondiensten krijgt extern toezichthouder

Minister Dekker van VROM heeft besloten om bij woningcorporatie Trias Woondiensten uit Lisse gedurende twee maanden een extern toezichthouder aan te stellen. Aanleiding voor het besluit zijn plannen voor mogelijk risicovolle transacties. Verder heeft het ministerie van VROM het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) gevraagd om nader financieel onderzoek te doen bij Trias Woondiensten. De verwachting is dat het CFV over enkele weken met een rapportage komt.

Het ministerie van VROM vindt het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium een toezichthouder aan te stellen om snel inzicht te krijgen in de organisatie en de bedrijfsvoering van Trias Woondiensten. De heer Ton Lensen van adviesbureau Ecorys is gevraagd om als extern toezichthouder gedurende twee maanden een aantal taken op zich te nemen. Allereerst zal bij financiële transacties boven een bepaald bedrag voorafgaand instemming moeten worden gevraagd aan de extern toezichthouder. Ook zal hij zich verzekeren van een goed en volledig functioneren van het interne toezicht en erop toezien dat de kwaliteit van de administratieve organisatie en de interne controle duurzaam kan worden gewaarborgd.

Meer informatie:


- Dossier Besluit beheer sociale-huursector (achtergrondinformatie over het BBSH, de juridische basis voor het functioneren van de woningbouwcorporaties, http://www.vrom.nl/pagina.html?id=9929 )

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=19325 )