Gemeente Leeuwarden

4 januari 2005

Gemeente Leeuwarden: ¤ 93.497 voor slachtoffers Tsunami

De gemeente Leeuwarden stort ¤ 93.497,40 op giro 555 voor hulp aan de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Net als de vier grote steden heeft het gemeentebestuur besloten één euro per inwoner over te maken. De gemeente Leeuwarden heeft bijna 92.000 inwoners. De ¤ 1.497,40 die tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 3 januari werd ingezameld, wordt hierbij opgeteld.

Net als op alle andere overheidsgebouwen voert de gemeente Leeuwarden woensdag 5 januari op al haar gebouwen de Nederlandse vlag halfstok. De gemeente verzoekt haar medewerkers om op deze dag om 12.00 uur drie minuten stilte in acht te nemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp in Zuidoost Azië.

Medewerkers van het Service Meldpunt van de gemeente Leeuwarden zijn gestart met een inzamelingsactie. Zij bezoeken alle ambtenaren in het Stadskantoor, het Stadhuis en bij het Historisch Centrum Leeuwarden en vragen om een gift. Inmiddels hebben zij halverwege de actie al enkele honderden euro's opgehaald voor de slachtoffers van de Tsunami.

Vanuit de Leeuwarder samenleving ontstaan diverse acties voor Azië. Club Noa aan de Nieuwestad organiseert zaterdag 8 januari een benefietavond. Alle Leeuwarder kerken vragen in hun diensten extra giften te doen voor hulpverlening.


----------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058 - 233 40 02.