Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


04 januari 2005


Lochem - Meisjes zakken weg in berg zand.

Op maandagavond (03-01) beleefden twee Lochemse meisjes van 11 en 13 jaar een angstig avontuur aan de Deedingsweerdweg. Op een bouwterrein achter een school waren de meisjes tijdens het spelen weggezakt in een berg zand. Het 13-jarige meisje werd door een passant bevrijd maar de brandweer moest er aan te pas komen om het 11-jarige meisje te ontzetten. Beiden werden ter plekke onderzocht door ambulance-personeel en bleken ongedeerd. Behoorlijk geschrokken konden ze even later met hun ouders naar huis vetrekken. Er werd meteen actie ondernomen om het terrein goed af te schermen voor spelende kinderen.


Eefde- onderzoek brand bij sluis


De politie vraagt getuigen die informatie hebben over de brand bij de sluis aan de Kapperallee in Eefde contact op te nemen om zo meer duidelijkheid te krijgen. In de oud- en nieuwnacht heeft een brand in een container bij het sluizencomplex voor een schade van ongeveer 2.5 ton gezorgd. Tijdens het buurtonderzoek is bekend geworden dat enkele jongeren bij de sluis met vuurwerk hebben gegooid. Getuigen kunnen ook met het meldpunt Meld Misdaad Anoniem bellen 0800 - 7000


Zutphen - verkeerscontrole 14 boetes


De politie heeft gistermiddag (03/01) omstreeks 17.15 uur bij verkeerscontroles op diverse locaties in Zutphen 14 bekeuringen gegeven.
5x te hoge constructiesnelheid bromfiets

2x ontbreken verlichting

1x rijden in strijd met gesloten verklaring

1x rijden door rood licht

2x niet dragen autogordel

Daarnaast kreeg een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Warnsveld 3 boetes. Hij was niet in het bezit van een C-rijbewijs, de vrachtwagen was niet APK-gekeurd en de vrachtwagen was niet verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid.


Zutphen - Inbraak scholen.

Op maandagavond (03-01) werd er ingebroken in twee scholen.
Aan de Isendoornstraat vernielde de dader een ruit en nam een computer mee van het merk Daxis. Vermoedelijk is hij niet binnen geweest en heeft hij de computer via de raamopening meegenomen.
Aan de Paulus Potterstraat werd dezelfde werkwijze toegepast en werd er een
computerbeeldscherm meegenomen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --