Politie Limburg-Noord


Politie houdt 6 winkeldieven aan

Datum: 04-01-2005

Tijd bericht: 15:07

Plaats: Limburg-Noord

De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal 6 personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Twee verdachten werden in verzekering gesteld, 2 zaken werden afgehandeld door middel van snelrecht, tegen 1 persoon is proces verbaal opgemaakt en 1 persoon is overgedragen aan de afdeling vreemdelingentoezicht.
District Venlo
In het district Venlo zijn de afgelopen week 2 aanhoudingen verricht, 1 persoon werd in verzekering gesteld en 1 persoon werd overgedragen aan de afdeling vreemdelingentoezicht.

Venlo - De politie heeft dinsdagmiddag (28 december) een 40-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte had in een winkel aan de Nijmeegseweg voor 30 euro aan etenswaren weggenomen, zo bekende hij zelf. Aangezien de man bij justitie bekend staat als veelpleger, is hij in verzekering gesteld en zal hij worden voorgeleid.

Panningen - De politie heeft maandagmiddag (3 januari) een 38-jarige man uit Polen aangehouden in een winkel aan de Kerkstraat. De man had enkele kratten met lege flessen van een container bij de laad- en losplaats van de winkel weggenomen, om deze in te leveren bij het emballageapparaat. Vervolgens leverde hij de emballagebon van 10 euro in bij de kassa. De bedrijfsleider vertrouwde dit echter niet en bekeek de video-opnames van de beveiligingscamera, waarop de diefstal duidelijk te zien bleek. Aangezien de man gesignaleerd stond als ongewenste vreemdeling, is hij overgedragen aan de afdeling vreemdelingentoezicht van de politie Limburg-Noord.

District Roermond
In het district Roermond is de afgelopen week 1 aanhouding verricht, tegen deze persoon is proces verbaal opgemaakt.

Roermond - De politie heeft zondagmiddag (2 januari) in een winkel aan de Stadsweide een 35-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het beveiligingspersoneel wist de verdachte, die zich vrij agressief gedroeg, te overmeesteren en over te dragen aan de politie. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

District Weert
In het district Weert is de afgelopen week 1 aanhouding verricht, deze persoon is in verzekering gesteld.

Weert -- De politie heeft woensdagochtend (29 december) een 40-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige zag de man in een winkel aan de Dries een pakje sigaretten in zijn jas steken. Hierop sprak de bedrijfsleider de verdachte aan en waarschuwde de politie. Na fouillering bleek de man nog meer gestolen goederen bij zich te dragen. Aangezien de man bekend staat als veelpleger, is hij in verzekering gesteld en zal hij worden voorgeleid.

District Venray
In het district Venray zijn de afgelopen week 2 aanhoudingen verricht, deze zaken zijn via snelrecht afgehandeld.

Heijen -- De politie heeft dinsdagmiddag 28 december een 66-jarige man uit Duitsland aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou een artikel uit een winkel aan de Hommersumseweg onder zijn pet hebben verstopt. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

Venray -- De politie heeft dinsdag 4 januari een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man nam uit een winkel aan de Grotestraat levensmiddelen ter waarde van 4 uur mee zonder te betalen. De zaak is via snelrecht afgehandeld.