Persberichten 4 januari 2005

's-Hertogenbosch 04-01-2005

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

s-Hertogenbosch
De politie heeft maandag twee Bosschenaren, 37 en 47 jaar oud aangehouden. De mannen worden er van verdacht een 49-jarige Bosschenaar mishandeld te hebben in de nieuwjaarsnacht in een woning aan de Edisonstraat in s-Hertogenbosch. Het slachtoffer liep daarbij kneuzingen en blauwe plekken op. De 49-jarige Bosschenaar kwam die nacht gelukkig nieuwjaar wensen bij de beide aangehouden verdachten. Waarschijnlijk door het gebruik van alcohol is het een en ander uit de hand gelopen. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. De verdachten zijn inverzekeringgesteld

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL FIETS

Drunen
Maandagavond heeft de politie in Drunen twee 15-jarige jongens uit die plaats aangehouden. Agenten zagen de jongens zich verdacht ophielden op het Vennepad in Drunen. Ze fietsten eerst op twee fietsen en toen een agent ze aansprak lag er verderop een fiets in de struiken. Het slot van de fiets was geforceerd. De twee zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt of de fietsen van diefstal afkomstig zijn.

MAN MOET NOG DRIE DAGEN ZITTEN

s-Hertogenbosch
Een 47-jarige man uit Haarlem is maandagmiddag aangehouden op het Stationsplein in s-Hertogenbosch. De man moest nog drie dagen zitten. Hij is ingesloten.

WINKELDIEF

s-Hertogenbosch
Een 17-jarige jongen uit Tolbert is maandagmiddag betrapt op een winkeldiefstal uit een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch. De jongen had kleding weggenomen zonder te betalen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN VERNIELT RUIT OUDERLIJKE WONING

Haarsteeg
De politie heeft maandagmiddag een 22-jarige man uit Helmond aangehouden op de Inlaagdijk in Haarsteeg. Hij had daar de ruit van een deur van de woning van zijn moeder vernield. De man is later die avond met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Nieuwkuijk
Een 76-jarige automobilist uit Bern is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Nieuwkuijkseweg in Nieuwkuijk. De man had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

MISBRUIK GELDINZAMELING AZIE

Schijndel - Op 4 januari 2004 is door een nog onbekende jongen in de Deken Baekersstraat - Mgr. Bekkerstraat en Deken Baekershof gecollecteerd voor de slachtoffers in Azië en giro 555. Hij ging met name langs de bejaardenwoningen.

De jongen had echter geen vergunning voor het collecteren en de mensen wordt dan ook geadviseerd altijd naar een collectevergunning te vragen, die de collectant moet kunnen tonen.

De jonen droeg een petje en was met de fiets. Hij had een rode collectebus bij zich, die was afgeplakt met wit papier. Er stond geen tekst op de collectebus.

MAN MOET NOG ZITTEN

Haaren
Een 21-jarige man uit Haaren is maandag aangehouden in zijn woning. De man moest nog drie dagen zitten. Hij is ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR INSLUIPING EN BEDREIGING

Sint Oedenrode
De politie heeft maandagavond een 41-jarige man uit Wehl en een 35-jarige man uit Arnhem aangehouden op de A50. De mannen worden er van verdacht een insluiping gepleegd te hebben bij een bedrijf aan de Industrieweg in Sint Oedenrode. Toen een 41-jarige medewerker van het bedrijf de mannen ontdekte, werd hij bedreigd. Hij had gezien dat de mannen in een auto stapte en gaf dit door aan de politie. De verdachten zijn ingesloten. Bij de 41-jarige man uit Wehl werd een mes aangetroffen.

MAN AANGEHOUDEN

Boxtel
De politie heeft maandagmiddag een 26-jarige man uit Boxtel aangehouden in een woning aan de Armehoefstraat in Boxtel. De man wordt er van verdacht de 22-jarige vriendin van zijn broer geslagen te hebben. Een discussie om geld ging hier aan vooraf. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Berlicum
Een 22-jarige Bossche automobilist is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden een op de Wamberg in Berlicum. De man had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

BUSJE OP ZN KANT

Liempde
Op de A2 bij Liempde is maandagavond een man uit België (leeftijd onbekend) gewond geraakt. De man reed in een busje over de A2 toen hij ene auto inhaalde. Toen hij naar rechts wilde zag hij ene auto te laat. Vermoedelijk heeft de man teruggestuurd, maar is daarbij de macht over het stuur verloren. Het busje kantelde en kwam op zijn kant tot stilstand. De man is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis. Een rijstrook is enige tijd afgesloten geweest.

MAN MOET NOG STRAF UITZITTEN

Uden Een politiesurveillance zag maandagavond op het Willem Alexanderhof in Uden een man in een auto zitten waarvan ze vermoedden dat hij nog een straf uit moest zitten. De 23-jarige verdachte gaf nadat hij was aangesproken een valse naam op en vluchtte te voet weg. Na een korte achtervolging wisten de agenten hem in te rekenen. Bij controle bleek dat de man nog 30 dagen hechtenis te goed had van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Hij is aangehouden. Naast de straf die hij uit moest zitten kreeg hij ook een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.

MAN MOET BOETE BETALEN

Uden Maandagmiddag is een 35-jarige inwoner uit Uden in zijn woning aan het Nonnenveld aangehouden. De verdachte had nog een boete van Euro 90,= openstaan die hij niet wilde betalen. Hij koos voor een dag vervangende hechtenis en is ingesloten.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Uden Maandagmiddag is een 46-jarige fietser uit Uden op de kruising van de Liessentstraat / Frontstraat in zijn woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding met een 34-jarige automobilist uit Uden. De automobilist kwam vanuit de Frontstraat en verleende geen voorrang aan de fietser die op de Liessentstraat reed. De fietser kwam ten val en is met beenletsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel.

LIFT IN BRAND GESTOKEN

Uden Dinsdagmorgen meldde de huismeester van een flat aan de Beatrixhof in Uden dat er brand was gesticht in een lift. Uit onderzoek bleek dat de lift van binnen behoorlijke schade had opgelopen en dat door de hitte een spiegel van de lift was gesprongen. De brand is vermoedelijk door een bewoner geblust.

VERDACHTE DIEFSTAL TAS AANGEHOUDEN

Berghem Maandagmiddag heeft de politie een 27-jarige vrouw uit Oss en een 33-jarige plaatsgenoot aangehouden voor diefstal van een tas met inhoud. Het tweetal wordt ervan verdacht kort daarvoor in een supermarkt aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem, de tas van een 35-jarige Harense uit haar boodschappenkar te hebben gestolen. Personeel van de winkel zag de vermoedelijke verdachten nog net in een auto stappen en noteerden een gedeelte van het kenteken. Agenten wisten met deze gegevens het tweetal op te sporen. Bij hun aanhouding in Oss bleken zij o.a. een bankpas van het slachtoffer bij zich te hebben. De 33-jarige verdachte bleek een doosje met vermoedelijk heroïne en een busje traangas in zijn bezit te hebben. Deze goederen zijn inbeslaggenomen. Het tweetal is ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE

Sint-Anthonis Maandagavond zijn bij een snelheidscontrole op de A77 en de Boxmeerseweg in Sint Anthonis zes automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid. De hoogste overschrijding bedroeg 49 km/h.

OPLICHTER AANGEHOUDEN

Cuijk
De politie heeft maandagmiddag een 38-jarige man uit Cuijk aangehouden. De man wordt er van verdacht de afgelopen maanden vijf inwoners van die plaats opgelicht te hebben. Met allerlei smoesjes maakte hij de mensen geld afhandig. Bij vier van hen is dit ook gelukt. De politie kreeg de afgelopen tijd meerdere meldingen over de man. De verdachte is inverzekeringgesteld. Hij is een bekende van de politie, een zogenaamde veelpleger.