Politie Noord-Holland-Noord

Regioberichten Noord-Holland Noord

Alkmaar 04-01-2005 - 15.30 uur

Man ernstig gewond na aanrijding Castricum, maandag 3 januari 2005

Maandagmiddag omstreeks 14.50 uur is een bejaarde man ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Soomerwegh. Het slachtoffer, 72 jaar en wonende in Castricum, stak nabij de kruising met de Bloemen, via een voetgangersoversteekplaats, de rijbaan van de Soomerwegh over en werd daarbij aangereden door een personenauto bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Castricum. Zij verklaarde dat zij door de laagstaande zon verblind raakte waardoor ze de overstekende voetganger niet had opgemerkt. Bij de aanrijding raakte de bejaarde man zeer ernstige gewond. Hij is met onder andere hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844.

Man van bromfiets beroofd

Hoorn, maandag 3 januari 2005.

Maandagmiddag werd een 24-jarige man uit Hoorn van zijn bromfiets beroofd. Het slachtoffer zat samen met een vriend op een bankje in het park Risdammerhout toen zij door drie mannen werden benaderd. Eén van hen ging op de bromfiets van het slachtoffer zitten, startte het voertuig en reed daar mee weg via het fietstunneltje in de richting van de binnenstad. Toen het slachtoffer en zijn vriend aanstalten maakten om achter de dader aan te gaan werden zijn door één van de andere mannen bedreigd met een vuurwapen. Deze twee verdwenen hierna eveneens via het tunneltje in de richting van de binnenstad. Kort daarop werd een eenzijdig ongeval gemeld op de Patio waarbij een bromfietser, een 26-jarige inwoner van Hoorn, gewond raakte. Het bleek te gaan om de bromfiets van het slachtoffer en de dader van de beroving. Het bleek dat de man onder invloed van alcohol en mogelijk drugs verkeerde. Hij raakte licht gewond. Hij is aangehouden en later in de middag in verzekering gesteld. Een tweede verdachte, 24 jaar en eveneens afkomstig uit Hoorn werd later op de dag aangehouden. De derde verdachte is nog steeds voortvluchtig.

Verkeerscontroles

Opmeer/Wognum, maandag 3 januari 2005.

Maandag werden op de Pade in Opmeer en de Hoornseweg in Wognum verkeerscontroles gehouden. In Opmeer werden daarbij 17 bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van een veiligheidsgordel. Elf bestuurder reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

In Wognum werden in totaal 24 bestuurder bekeurd. Achttien van hen reden zonder gebruik te maken van de veiligheidsgordel en vijf reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 62 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Eén bestuurder telefoneerde vanuit zijn auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Vrouw gewond na aanrijding

Heerhugowaard, maandag 3 januari 2005.

Maandagmiddag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op het fietspad naast de Westerweg. De bestuurder van een bromfiets, een 24-jarige man uit Sijbekarspel, reed van achteren tegen een 22-jarige vrouw uit Broek op Langedijk aan. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.

Boot en trailer gestolen

Alkmaar, maandag 3 januari 2005.

Maandag werd aangifte gedaan van de diefstal van een boot en een trailer. De combinatie stond gestald bij een bedrijf aan de Kanaaldijk. Omstreeks 16.00 uur meldde de eigenaar van de stalling dat de boot en trailer waren verdwenen. Het gaat om een boot van het merk Elan, type 4.95 Family. De boot is blauw van kleur. De trailer waarop de boot stond is van het merk Pega en zilverkleurig. Op de boot was een buitenboordmotor gemonteerd van het merk Suzuki, type DF15.

Verkeerscontrole

Den Burg, maandag 3 januari 2005.

Maandagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Bernhardlaan in Den Burg en de Pontweg in De Koog. Tijdens deze controles werden in totaal zes autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel.

Oplichting Alkmaar, maandag 3 januari 2005

Afgelopen maandag werd een bewoonster van een woning aan de Muiderwaard benaderd door een negroïde man die vertelde dat hij medewerker was van het Nuon. De man vertelde dat hij de meter na kwam kijken omdat was gebleken dat de bewoner teveel geld had betaald. Na een korte inspectie vertelde de man dat de meter inderdaad stuk was en dat de bewoner geld terug zou krijgen. Wel had hij de pinpas en code nodig om het geld terug te storten. De bewoner kreeg argwaan in stuur de man weg.

Natuurlijk was het de oplichter te doen om de pincode en de pas die hij niet wilde gebruiken om geld terug te geven maar juist om de rekening leeg te roven. Voor zover bij de politie bekend, bleef het bij deze ene poging tot oplichting. Wees alert op dit soort mensen. Medewerkers van nutsbedrijven zijn in het bezit van een legitimatiebewijs. Bij twijfel kan men daar altijd naar vragen. Daarnaast zullen zij nooit vragen naar pinpassen en codes.

Politie zoekt getuigen in moordzaak Robbenoordbos

Alkmaar, dinsdag 4 januari 2004.

Op 9 oktober 2004 is een lijk gevonden in het Robbenoordbos. De politie heeft inmiddels drie personen uit Groningen aangehouden die worden verdacht van de moord. Het slachtoffer betreft een 29-jarige man van Marokkaanse afkomst. Hij is op 16 september van het leven beroofd in het Robbenoordbos. Om aanvullend bewijsmateriaal te verzamelen in deze moordzaak is de politie op zoek naar twee mensen die in de nacht van 16 op 17 september in een personenauto waren op een parkeerterrein, mogelijk vlakbij een tankstation, die met grote aandacht een groene Ford Mondeo met het kenteken 18-JL-JH hebben bekeken. Hierin zaten de verdachten van de moord. De politie komt graag met hen in contact. Ook worden mensen, die in de avond dan wel nachtelijke uren in of rond het Robbenoordbos deze groene Ford Mondeo hebben gezien, verzocht te bellen met de politie. Het opsporingsprogramma Ter Plaaste van TV Noord-Holland zendt een item hierover uit op woensdagavond 5 januari. Het programma is te zien vanaf 18.35 uur en wordt elk volgend uur herhaald, tot en met 23.35 uur. Een herhaling vindt op de volgende dag, donderdag, plaats, beginnend van 08.35 uur totenmet17.35uur.Heeftumeerinformatie, bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Man gewond bij aanrijding

Breezand, dinsdag 4 januari 2005.

Dinsdagmorgen vond op de kruising van de Zandvaart met de J.C. de Leeuwweg een aanrijding plaats waarbij een 66-jarige bestuurder van een personenauto uit Oudesluis gewond raakte. Het slachtoffer reed met zijn auto over de Zandvaart en kreeg op voornoemde kruising geen voorrang van een trekker met oplegger, bestuurd door een 26-jarige man uit Van Ewijcksluis. De autobestuurder raakte bij de daarop volgende aanrijding bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar hij is opgenomen. Zijn auto werd bij de aanrijding volledig vernield.

5000 keer aangifte via het Internet

Alkmaar, 4 januari 2005.

In 2004 hebben in 7 maanden iets meer dan 5000 mensen aangifte gedaan via het Internet: www.politie.nl. Internetaangifte blijkt aan een behoefte te voldoen, zo blijkt uit de positieve reacties van de aangevers. Sinds eind mei van 2004 biedt de politie Noord-Holland Noord deze mogelijkheid voor relatief eenvoudige delicten, zoals diefstal van (brom)fiets en uit een auto; vernielingen van openbaar vervoer, van een openbaar gebouw, van een goed (bijv. brievenbus) en winkeldiefstal. Het gaat dan altijd om aangiften, waarbij men de dader niet heeft gezien en waarbij geen lichamelijk geweld is gebruikt.

Over enkele maanden zal in heel Nederland internetaangifte mogelijk zijn. Vanaf dan zal een landelijke campagne van start gaan. Geleidelijk zal ook het aantal delicten uitgebreid worden, waarvoor via www.politie.nl aangifte gedaan kan worden. Van de nu ca. 40.000 aangiften die jaarlijks bij de politie Noord-Holland Noord worden gedaan, zal in de toekomst zeker een kwart via internet binnenkomen. Dit betekent een verbetering van de service voor slachtoffers van een misdrijf. Zij kunnen aangifte doen op de plaats en het moment dat hen het beste uitkomt. Voor politie is het een besparing in capaciteit en een verhoging van de kwaliteit door de uniforme aangifte. Daarnaast is de verwachting dat de aangiftebereidheid toeneemt. En meer aangiftes betekent beter inzicht in bijvoorbeeld waar en op welk moment veel autos worden opengebroken of fietsen worden gestolen. De politie kan daardoor haar mensen beter inzetten op tijdstippen en plaatsen waar zij het hardst nodig zijn.