Politie Zaanstreek-waterland


16:18 03-JAN-05
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG
Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole met de radarauto zijn twaalf motorrijtuigen op de foto gezet omdat zij de plaatselijke snelheidslimiet van 80 kilometer per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid is 113 kilometer per uur. De eigenaren krijgen de rekening over enige tijd in de bus.

16:32 03-JAN-04
ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG

Drankrijder aangehouden

De politie heeft een 42-jarige toerist aangehouden die iets teveel had gedronken om nog in zijn auto te mogen rijden. In overleg met de officier van justitie mocht de man na het betalen van 220 Euro boete en een rijverbod van twee uur zijn weg vervolgen.

17:57 03-JAN-05
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
Snelheidscontrole
De politie heeft tijdens een controle van 1730 motorvoertuigen de snelheid gecontroleerd. Elf bestuurders reden sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid is 103 kilometer per uur.

12:32 04-JAN-05
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Snelheidscontrole
Bij een controle waarbij de snelheid van het verkeer in de richting van Oosthuizen werd gemeten zijn 32 voertuigen op de foto gezet die te snel reden. De maximaal toegestane snelheid ter plaatse is 80 kilometer per uur. Van alle gecontroleerde voertuigen reed 8,6 % te snel.

18:06 03-JAN-05
WESTZAAN, PROVINCIALE WEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
Snelheidscontrole
Bij een controle met radarapparatuur op statief heeft het verkeershandhavingsteam van de politie 34 voertuigen op de foto gezet. Op een weggedeelte waar een maximale snelheid van 70 kilometer per uur is toegestaan reed 2,3% te snel.

18:10 03-JAN-05
ZAANDAM, EEFSEBEEK

Vrouw van handtas beroofd

De politie stelt een onderzoek naar een tasjesroof in het tunneltje op de Eefsebeek in de wijk Het Kalf. Een 93-jarige dove vrouw uit Zaandam liep maandag rond 15.00 uur vanaf de Drielse Wetering met haar rollator door het tunneltje en zag drie in het zwart geklede jongens met capuchons op. Eén van de jongens liep op haar af en pakte haar zwarte handtasje uit de rollator. Hierna renden de drie jongens weg in de richting van het tunneltje naar het Zwarte Meer. De vrouw is verbouwereerd naar huis gegaan en heeft uren later pas iemand gebeld. Dinsdagmorgen heeft iemand het handtasje in het water van het Jagersveld gevonden. Geld en dergelijke zaten niet meer in het tasje. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij wijkteam Oud-Koog en Kalf via 0900-8844.

20:19 03-JAN-05
PURMEREND, JAN VAN EGMONDSTRAAT

Oplettende buurman voorkomt inbraak

Een buurman hoorde vreemde geluiden bij het huis van zijn buren en zag daar twee jongens de tuin uit rennen in de richting van de Primulastraat en de Jaagweg. Het waren een blanke en een negroïde jongen waarvan de laatste een wit petje droeg. De achterdeur van de buren bleek beschadigd door breekwerktuigen maar is niet open geweest. De technische recherche van de politie gaat de sporen onderzoeken.

21:11 03-JAN-04
WORMERVEER, KERKSTRAAT

Alcoholvrije rijders

Bij een controle heeft de politie 63 bestuurders laten blazen op een alcoholtester. Geen van de gecontroleerden had teveel gedronken om te mogen rijden. Op de Dubbele Buurt in Wormerveer werden 86 bestuurders gecontroleerd met het zelfde goede resultaat.

08:42 04-JAN-05
ZAANDAM, SPARRESTRAAT

Roofoverval op bakkerij

De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op 'De Lekkere Dingen Bakker'. Dinsdagochtend om ongeveer kwart voor negen werd de openstaande deur van de bakkerswinkel hard dicht gesmeten door een man die een groot mes in zijn hand hield. Hij wees naar de kassa en liet de 18-jarige winkelbediende geld in een plastic zak doen. De vrouw zag hem daarop weglopen in de richting van de Wibautstraat. Zij beschrijft de overvaller als volgt: Een man van ongeveer 18 tot 20 jaar oud, lengte 170 cm met donkere wenkbrauwen. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een zwart jack en had een zwart soort sjaal om zijn hoofd gewikkeld. Het geld liet hij in een bordeaux-rode plastic tas doen. De man sprak goed Nederlands met een buitenlands accent. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben worden verzocht te bellen met wijkteam Zaandam Midden (Vermiljoenweg) via 0900-8844.

11:10 04-JAN-05
ZAANDAM, SIMON DE WITSTRAAT
Jonge pleisterverkoper weer aangehouden
De politie heeft een 14-jarige jongen uit Leiden aangehouden omdat hij colporteerde zonder vergunning met een valse legitimatie. De jongeman probeerde pleisters te verkopen en toonde daarbij een "bewijs" dat hij voor De Kinderstichting R.V.O zou werken. Deze stichting bestaat niet en is door de verdachte zelf bedacht. Eind december 2004 werd de jongen in Wormer voor dezelfde feiten aangehouden en werd geld, pleisters en legitimatie in beslag genomen. Na wederom inbeslagname en verhoor is de jongeman in de trein naar zijn woonplaats gezet. Benadeelden die pleisters bij deze colporteur hebben gekocht kunnen bij de politie aangifte doen van oplichting.

07:46 04-JAN-05
PURMEREND, EINSTEINSTRAAT
Ramkraak bij bedrijf
Vanmorgen is een inbraak ontdekt bij een bedrijf waarbij met een auto een groot deurkozijn stuk werd gereden. Uit het bedrijf zijn vier zogenaamde 'hakselaars' meegenomen. De politie heeft sporen veiliggesteld en stelt een onderzoek in.


PURMEREND


Telefoondief aangehouden

De politie heeft een 18-jarige Purmerender aangehouden die minimaal drie verschillende mensen van hun mobile telefoon zou hebben bestolen. De zaak kwam aan het rollen toen een politieman op oudejaarsnacht op de Koemarkt in gesprek was met een jongen die een paar weken daarvoor aangifte had gedaan van diefstal van zijn mobieltje. Het slachtoffer werd toen op de Kaasmarkt aangesproken door een man die vroeg of hij even met zijn telefoon mocht bellen. De dader ging er vervolgens met het toestel vandoor. Terwijl de agent met de benadeelde jongen stond te praten, kwam een vriend van hem melden dat hij verderop de mogelijke dader van de diefstal zag staan. De 18-jarige Purmerender werd daarop direct door de politieman aangehouden.
Nader onderzoek wees uit dat de verdachte ook verantwoordelijk kan worden gehouden voor twee andere diefstallen van mobiele telefoons. Begin december pakte hij op de Burg. D. Kooimanweg de telefoon van een 12-jarige jongen af en eind november gebeurde hetzelfde met een 16-jarige jongen op treinstation Purmerend Overwhere. In beide gevallen kwamen aan de diefstal ook de nodige bedreigingen te pas. Verder bleek hij een aantal Amsterdamse telecomwinkels te hebben opgelicht door op basis van valse gegevens abonnementen af te sluiten om zo de bijbehorende telefoons te bemachtigen. Tenslotte wordt de Purmerender verdacht van ongeveer 40 fietsendiefstallen, voor het grootste deel gepleegd bij station Overwhere en de directe omgeving. Daarbij had de verdachte een voorkeur voor zwarte opoefietsen. Overigens werd in slechts twee gevallen aangifte gedaan van diefstal fiets bij de politie. De verdachte zit nog vast en wordt dinsdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.


---- --