Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen stelt Milieujaarprogramma 2005 vast In de raadsvergadering van 13 december 2004 heeft de gemeenteraad van Amerongen het milieujaarprogramma 2005 vastgesteld. Het milieujaarprogramma geeft inzicht in alle milieuactiviteiten die het volgende jaar gepland zijn ter bescherming van het milieu. Elk jaar stelt de Milieudienst een milieujaarprogramma op. Het milieujaarprogramma 2005 beschrijft per thema de voorgenomen activiteiten van de gemeente en de inzet van de Milieudienst Zuidoost-Utrecht.
Belangrijke ontwikkelingen op milieugebied in 2005 voor de gemeente Amerongen zijn o.a. het in uitvoering nemen van de nieuwe handhavingstrategie en prioritering voor de controle van bedrijven, het opstellen van een regionale rapportage luchtkwaliteit, een handhavingactie bij onvoldoende (of niet) gesaneerde ondergrondse tanks (BOOT) en het verder uitvoeren van het lozingenproject bij vetlozende bedrijven.
Het jaarverslag zal beschrijven in hoeverre deze acties daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

Een exemplaar van het milieujaarprogramma 2005 ligt van 10 januari tot 7 februari 2005 ter inzage in het gemeentehuis. Klik hier om het Milieujaarprogramma te downloaden.

Voor informatie kunt u contact opnemen met mevrouw N. van de Lagemaat van de Milieudienst, telefoon ( 030) 6999545.