PERSBERICHT - 2005-01-03

MiniCruises en Schotland speerpunten voor 2005

DFDS Seaways brengt nieuwe zomerbrochure uit

DFDS Seaways, de ferrymaatschappij met dagelijkse overtochten tussen IJmuiden en Newcastle, continueert haar flexibele tarieven voor 2005 in de zojuist verschenen brochure. Mini-cruises en Schotland zijn de 'speerpunten voor 2005. Nieuw in de brochure is een 6-daagse wandelarrangement naar Hadrians Wall.

In de 48 paginas tellende brochure staat behalve uitgebreide informatie over de schepen een compleet aanbod van verschillende arrangementen, zoals Mini- en MaxiCruises naar Newcastle, kastelenrondreizen in Schotland, diverse Go-as-you-please reizen en CityCruises naar Edinburgh. Daarnaast biedt DFDS Seaways een ruim aanbod aan hotel-, Bed & Breakfast-, bungalow- en stacaravanvakanties.

Noviteiten brochure
Nieuw in de brochure is het 6-daagse wandelarrangement naar Hadrians Wall. In het brede assortiment doe het zelf hotelreizen zijn twee nieuwe hotels opgenomen. Op het schiereiland Cowal ligt het karakteristieke Royal Marine Hotel en aan de Whisky Trail in noord oost Schotland het traditionele Huntley Arms Hotel. Noviteiten bij de bungalow- en sta-caravanvakanties zijn onder andere het Lakeland Leisure Park in het Lake District en de rondreis langs Craig Tara in Ayrshire en het vakantiepark in Berwick-upon-Tweed, op de grens van Schotland en Engeland. Als speciale vroegboekactie geldt tot 1 februari een korting van 100 bij boeking van een stacaravanvakantie naar Haggerston Castle.

Schotland wint aan populariteit
Uit recent onderzoek van het verkeersbureau VisitScotland blijkt dat Schotland wint aan populariteit. Met meer dan 8 miljoen bezoekers in 2004 is Schotland voor toeristen één van de trekpleisters van Groot-Brittannië. Het totale aantal bezoekers naar Groot-Brittannië neemt in 2004 met 11% toe tot ruim 23 miljoen bezoekers. Daarnaast blijkt dat Edinburgh een van de hoogste bezoekersaantallen heeft, vooral de bezienswaardigheden Edinburgh Castle, Royal Botanic Garden en de Royal Yacht Brittannia zijn populair. DFDS Seaways noemt Edinburgh dè hotspot voor de zomer van 2005.

MiniCruises
DFDS Seaways speelt in op de vraag naar korte buitenlandse vakanties en biedt het gehele jaar door MiniCruises met verschillende themas aan naar Newcastle. De maand januari staat in het teken van de Supersale MiniCruises inhakend op de grootschalige uitverkoop die in Newcastle na de Kerstdagen uitbreekt. Valentijnsmaand februari daarentegen staat geheel in het teken van de romantiek, met aansluitend de Love MiniCruise. Beide cruises zijn vanaf 75,- te boeken. Op de website www.dfdsseaways.nl is het actuele aanbod en meer informatie over de MiniCruises terug te vinden.

DFDS Seaways is met zeven passagiersschepen marktleider in ferryverbindingen op de Noordzee. In het beginjaar 1995 vervoerde de maatschappij 69.000 passagiers op de route IJmuiden Newcastle. In 2003 bedroeg dit aantal ruim 540.000 passagiers. DFDS Seaways maakt deel uit van de DFDS Group. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen Denemarken.

De brochure is te verkrijgen op www.dfdsseaways.nl of via de brochurelijn, tel. 072-5671039.

Noot voor de redactie,