1e persbericht van dinsdag 4 januari 2005

Eindhoven 04-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man aangehouden na aanrijding

Een 60-jarige man uit Veldhoven is maandagavond rond 20.00 uur aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Rond 19.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Limburglaan in Eindhoven een auto tegen een geparkeerde wagen was gereden en was doorgereden. Een getuige had het kenteken van de auto genoteerd en aan de benadeelde doorgegeven, die op zijn beurt de politie waarschuwde. Op basis van het kenteken kwam de politie uit bij de Veldhovenaar, die inmiddels weer thuis was. Zijn auto was beschadigd en de man bleek een alcoholpromillage van bijna
1,80 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Getuigen gezocht van overval op cafetaria

De politie zoekt getuigen van een overval op een cafetaria aan de Orchideenstraat. Die is maandagavond rond 21.30 uur overvallen door twee gemaskerde mannen. Ze hebben een medewerker van de zaak bedreigd, kregen een paar honderd euro mee, en gingen er te voet vandoor in de richting van de Anjelierstraat. De verdachten waren ongeveer 1.70 meter groot en droegen een bivakmuts. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht te bellen met de politie in Eindhoven-Stratum via 0900-8844.

Eindhoven/Best: Vrouw opgepakt na slaan vrouw

Een 53-jarige vrouw uit Best is dinsdagochtend rond 4.30 uur in haar woning aangehouden. Ze zou kort daarvoor een 70-jarige Eindhovense vrouw in dier woning hebben geslagen en in het huis vernielingen hebben aangericht. Daarna is de verdachte naar haar eigen huis gegaan, waar ze door de gewaarschuwde politie is aangehouden. Ze is ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Geld weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg is een geldkistje met een onbekende hoeveelheid kleingeld weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend tussen 3.30 en 4.00 uur. Een toegangsdeur aan de voorkant van de zaak is opengebroken.

Bladel: Inbraak in woning

In een woning aan de Stijn Streuvelslaan is maandag tussen 19.35 en 21.30 uur ingebroken. Weggenomen werden geld, een computer en sieraden. De dader kwam binnen door een deur open te breken.

Geldrop: Snelheidscontroles

Op de Nuenseweg zijn maandag tussen 16.20 uur en 18.30 uur 1.207 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 54 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Ook op de Laan der 4 Heemskinderen werd maandag tussen 19.30 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 568 gecontroleerde voertuigen reden 68 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is hier eveneens 82 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Geldrop / Nuenen / Mierlo: Verkeerscontroles

Op de Stationsstraat, de Burght, de Heuvel en de Laan van Tolkien in Geldrop, op de Parkstraat in Nuenen en op de Dorpsstraat en de Heer de Heuschweg in Mierlo zijn woensdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden negentien bekeuringen uitgedeeld. Zestien voor het fietsen zonder verlichting, twee voor het niet dragen van een helm en één voor het onverzekerd deelnemen aan het verkeer.

Someren: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg zijn maandag tussen 19.15 en 21.30 uur 112 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 32 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u.

Valkenswaard: Woninginbraak

In een woning aan de Monseigneur Smetsstraat is maandag tussen 15.30 en 21.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Weggenomen werden een DVD-recorder, een laptop, een horloge, een autoradio, sleutels en een bladblazer.