Gemeente Bergen op Zoom


Algemeen directeur reikt gemeentekalender 2005 uit

Foto: Een van de daklozen bekijkt de zojuist uitgereikte kalender Een aantal van deze daklozen en begeleidwoners heeft geposeerd voor deze kalender. De kalender is gemaakt in het kader van het cultuurtraject van de gemeente Bergen op Zoom. In 2004 heeft de gemeentelijke organisatie een cultuurvisie opgesteld, een aantal uitgangspunten op het gebied van met inwoners, met organisatie en met elkaar omgaan.

De eerste regel van deze cultuurvisie luidt:
Wij werken voor de inwoners en organisaties van Bergen op Zoom en dat doen we zo: We voelen ons betrokken bij de inwoners en organisaties en we verplaatsen ons in hun situatie.

In een artikel in BN/De Stem van 21 oktober 2004 riepen twee daklozen 'de mensen van de gemeente op om zich eens te verplaatsen in de situatie van de daklozen.' Op de gemeentekalender is die vraag omgedraaid en hebben we de daklozen - figuurlijk - verplaatst naar de gemeentelijke organisatie.

De foto's voor de kalender zijn gemaakt door Harry Swinkels van Het Beeldgebeuren, de vormgeving is verzorgd door Kreateam uit Wouw en de kalender is gedrukt door De Wouwse Drukkerij.